23948sdkhjf

Opkøb: Dansk trægigant øjner ny fordobling

Danske Södra Timber er nu helt og aldeles ejet af den svenske moderkoncern, hvilket giver nyt grundlag for vækst

Mandag eftermiddag oplyste virksomheden i en pressemeddelelse, at det svenske moderselskab Södra Skogsägarna Ekonomisk Förening netop har overtaget den resterende 50 pct. aktieandel i Södra Timber, som direktør Frank Lund Larsen og salgsdirektør Jan Hansen hidtil har ejet. Dermed er det danske selskab nu helt på svenske hænder. Men det får ikke indvirkning på driften, og Frank Lund Larsen og Jan Hansen fortsætter med at lede virksomheden.

– Det handler egentlig bare om, at vi godt vil sikre os, at virksomheden fortsætter i god gænge, den dag vi går på pension, fortæller Frank Lund Larsen om baggrunden for salget.

Direktøren understreger dog straks, at der ikke er nogle umiddelbare pensionsplaner i sigte.

– Men en skønne dag kommer det jo, og vi syntes efterhånden, at vi havde så gode synergier med svenske Södra, at det var det rigtige tidspunkt at lave en aftale, der var god for begge parter, fortæller Frank Lund Larsen.

Fordobling i fjor – og i horisonten
Hvad ”god for begge parter” betyder i kroner og ører, vil direktøren ikke løfte sløret for, men han lægger ikke skjul på, at Södra Timber med det nye ejerskab får et helt andet fundament.

– Vi får et langt stærkere økonomisk fundament, og det er der brug for i disse tider, fortæller direktøren, der ikke er i tvivl om, at det nye ejerskab også giver grobund for markant vækst.

– Vi kører forretningen videre, men den kommer formentligt til at vokse en hel del de kommende år, siger Frank Lund Larsen, der svarer afkræftende på, om der er opstillet måltal for væksten.

– Men det skulle ikke undre mig, om vi var dobbelt så store om fem år, lyder det.

Væksten er dog allerede i gang hos trælastimportøren. I fjor oplyste Södra Timber, at man stod over for en fordobling i produktionen af trykimprægneret træ, og de planer har man ifølge Frank Lund Larsen fulgt til måls.

– Fordoblingen gik som forventet, og det har været en stor succes, som også har sikret os yderligere markedsandele, fortæller direktøren.

I 2018, hvor seneste årsregnskab stammer fra, havde Södra Timber en bruttofortjeneste på 20,9 mio. kr., mens resultatet landede på 3,95 mio. kr. Södra Sverige overtager med handlen også Södra Timbers svenske datterselskab, Södra Wood Projects.

Læs også: DLH-formand: Ny begyndelse førte til den bedste afslutning, vi kunne ønske os

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109