23948sdkhjf

Overskuddet banket op hos Actona

Det går godt hos Actona i Holstebro, der i seneste regnskabsår mere end fordoblede overskuddet til 136 millioner kroner

Det går godt for møbelvirksomheden Actona Company i Holstebro, der i seneste regnskabsår mere end fordoblede overskuddet til 136 millioner kroner.

Der er stor tilfredshed hos Actona Company i Holstebro som følge af det netop fremlagte regnskab for 2018/19. Regnskabet er endnu ikke offentliggjort, men i en pressemeddelelse har Actona samlet hovedtallene for året. Omsætningen steg således med 153 millioner kroner til 1,9 milliarder kroner, mens indtjeningen før skat landede på 136 millioner kroner, hvilket er mere end en fordobling sammenlignet med året før. Her lød resultatet før skat på knapt 62 mio. kr.

– Vi er meget tilfredse med resultatet, men vi er også ydmyge overfor den tillid, vores kunder har vist os. Derfor skal vi arbejde rigtig hårdt for at vise, at den er fortjent, siger CEO i Actona Company, Torben Villadsen.

Forventet forbedring
Den forbedrede indtjening er blandt andet et resultat af en succesfuld fusion mellem Actona Company A/S og Interstil A/S.

En række engangsnedskrivninger betød, at fusionen påvirkede sidste års resultat negativt, mens den helt som planlagt har medvirket til en markant fremgang i det seneste regnskabsår.

– Allerede i forbindelse med sidste regnskabsår, understregede vi, at engangsomkostningerne i forbindelse med fusionen påvirkede resultatet negativt, og at vi forventede at kunne præsentere et markant bedre resultat i år. Det er jo nemt at sige, og derfor er jeg rigtig glad for, at vi har bevist, at det ikke bare var tomme ord, siger Torben Villadsen.

Udvidelse i gang
Han sender derfor også en stor tak til medarbejderne.

– Vi er lykkedes godt med at eksekvere på vores strategi, og samtidig har vi det seneste år lanceret en række produkter, som kunderne har taget rigtig godt imod. Men i sidste ende er det medarbejderne, der afgør, om vi får succes. Deres loyalitet, engagement og samarbejde er afgørende for det gode resultat, siger Torben Villadsen.

Virksomheden har påbegyndt en udvidelse af hovedkontoret, hvilket skal ses som et bevis på, at virksomheden ser positivt på de fremtidige muligheder.

– Ligesom mange andre virksomheder ser vi ind i nogle udfordringer i forbindelse med blandt andet Brexit og nye toldsatser, når det gælder eksport til USA. Omvendt er vi til stede på over 80 markeder, og vi har en stærk forretningsmodel, som gør, at vi ser meget optimistisk på fremtiden. Vi har derfor sagt velkommen til mange nye kollegaer det seneste år, som får bedre plads til at udfolde sig, når vores udvidelse af administrationen står klar til forsommeren, siger Torben Villadsen.

Direktøren forventer, at det fulde regnskab offentliggøres i begyndelsen af det nye år.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109