23948sdkhjf

Nyt om navne: Træproducent styrker bæredygtigt fokus med nyansættelse

Frøslev Træ har netop hentet Thomas Mark Venås ind som ny udviklingschef. Hans opgave bliver at understøtte strategien, hvad angår dokumentation og bæredygtighed.

41-årige Thomas Mark Venås skal blandt andet sikre, at træproducenten også fremover sætter standarden for bæredygtige træmaterialer, lyder det i en pressemeddelelse fra Frøslev Træ. Som ny udviklingschef bliver en af hans vigtigste opgaver at understøtte den sønderjyske virksomheds ambition om at holde sig på forkant med byggeriets udvikling samt bidrage til en fortsat rodfæstning af byggeriets anvendelse af træ.     

Samtidig bliver Thomas Mark Venås en del af det tekniske salg, hvilket blandt andet indebærer sparring til Frøslevs salgsteam og kunder samt et ansvar for at sikre en løbende tilkomst af nye produkter, som kan tilfredsstille markedets efterspørgsel på bæredygtige byggematerialer. Ligeledes skal han sørge for, at leverandøren fastholder sit fokus på at levere naturlige materialer med en høj holdbarhed. Udover at indtænke bæredygtige teknologier i produktudviklingen bliver sikring af den bedst mulige dokumentation et vigtigt fokusområde.

- Som en central del af min hverdag skal jeg være med til at sikre, at vi er på forkant med behandling af træ til det danske klima. Det gælder ikke mindst udvikling af termobehandlet træ, der er kendetegnet ved sin høje holdbarhed, fortæller Thomas Mark Venås.

Ph.d. og merværdi
Det er ikke mindst udviklingschefens mangeårige karriere i byggebranchen, der har overbevist den nye arbejdsgiver om, at han er den rette til at kvalitetssikre og videreudvikle produktporteføljen mange år frem, skriver Frøslev Træ i pressemeddelelsen. Med sig i værktøjskassen medbringer Thomas Mark Venås desuden en omfattende erfaring med træ som byggemateriale, hvilket senest er blevet bragt i spil hos WTT Wood Treatment Technology, hvor han var salgs- og produktudviklingschef. 

Thomas Mark Venås har en Master of Science i skovbrug fra Landbohøjskolen, og siden supplerede han en mangeårig karriere hos Teknologisk Institut med en Ph.d. med fokus på forskning i træteknologi.  

- Jeg har altid været meget interesseret i opgaven med at tilføre merværdi til materialerne, herunder at gøre dem mere bæredygtige og højne deres kvalitet. At omsætte min tekniske viden om træ til praktisk knowhow og dermed skabe direkte værdi for kunder og samarbejdspartnere har altid været en stor drivkraft, siger han og fortsætter:

- Byggeriets krav til dokumentation og rådgivningstunge leverandører har været støt stigende gennem årene. At være en pålidelig samarbejdspartner, der skaber tryghed gennem valid og ordentlig dokumentation, har altid været en vigtig hjørnesten i mit arbejdsliv, fortæller Thomas Mark Venås, der ser frem til arbejdet hos Frøslev.

- Jeg har altid været tiltrukket af virksomheder, som er frontløbere inden for deres felt, og derfor er jeg unægtelig tiltrukket af det bæredygtige værdisæt hos Frøslev, som i mine øjne er en af de mest cool arbejdsgivere, man kan arbejde for, fortæller han.

Og glæden over nyansættelsen er gengældt fra arbejdsgiverens side, hvor direktør hos Frøslev, Martin L. Petersen, fortæller:

- Vi har kendt og arbejdet sammen med Thomas i mange år. At han bliver en fast del af holdet nu, kunne ikke være bedre timing. Jeg er ikke i tvivl om, at han er den rette mand til at sikre, at vi fortsat vil sætte standarden for bæredygtige træmaterialer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11