23948sdkhjf

Passivhus-certifikat til nordjyske vinduer

Efter omfattende tests er det nu lykkedes for Scandia Windows A/S at opnå certificering hos Passivhus-instituttet i tyske Darmstadt.
Efter godt tre års intensivt udviklingsarbejde kan nordjyske Scandia Windows i Ulsted nu – som den første nordiske vinduesproducent – fremvise et globalt certificat fra Passivhusinstituttet i Darmstadt.

Produktet er et 100 % genanvendeligt, udadgående vinduessystem, der kombinerer dansk 'know how' med internationale standarder.

- Vi er stolte over at få Darmstadts blå stempel til vores nye nordiske passivhusvindue, og vi er stolte over, at vi har kunnet holde os til 100 % naturmateriale af træ med kork som kuldebryder, som også tager hensyn til vore efterkommeres forhold til energi og miljø. Det gør produktet egnet til certificeringer inden for Svanemærkning, Cradle to Cradle, Leed og Breeam, fortæller direktør Kenneth Klausen fra Scandia Windows.

Certifikatet har allerede øget interessen
Ifølge Kenneth Klausen har målinger fra både Teknologisk Institut og det globale passivhusinstitut i Darmstadt dokumenteret, at det nye nordjyske vinduessystem garanterer markedets hidtil laveste u-værdier ned til 0,62 på den samlede vindueskonstruktion.

Det er et stærkt salgsargument og har allerede undervejs i certificeringsprocessen vakt betydelig interesse både herhjemme og på eksportmarkederne.

- Vi tog hul på markedsføringen sidste efterår, og salget har langt overtrumfet selv vore mest optimistiske forventninger med eksport til både Norge, Sverige, Irland og England, ligesom vinduessystemet har fundet plads i en række danske passivhuse. Og vi kan med afsæt i vores løbende dialog med kunder i ind- og udland allerede konstatere, at Darmstadts blå stempel på markant vis øger interessen, siger Kenneth Klausen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081