23948sdkhjf

Engesvang-firma giver skolebørn i Kastrup mere plads

På Pilegårdsskolen i Kastrup er pladsen begyndt af være trang. Derfor har skolen i løbet af sommerferien fået en helt ny tilbygning med to klasselokaler, toiletter og et ekstra mødelokale.

- Tilbygningen skulle være klar til skolestart i august og skulle dermed leveres inden for meget kort tid. I den forbindelse var det væsentligt, at vi var i stand til at levere en løsning, som både kunne leve op til budgettet og tidsrammen, siger Dennis Holm Vegeberg, der er afdelingsleder og bygningskonstruktør hos ABC Pavilloner, i en pressemeddelelse.

Tilbygningen består af i alt fem moduler, som er bygget sammen til én samlet bygning, og udgør i alt 180 kvm, hvoraf de 140 kvm anvendes til klasselokalerne. Byggeriet indgår som en del af skolens eksisterende bygninger og får desuden en glasfacade langs gangen ud mod gården.

Hejses henover skolen
Udvidelsen af skolen var dog udfordret af, at den præfabrikerede tilbygning skulle opføres i en atriumgård med snæver adgang. Løsningen blev at hejse både de fem moduler, gravemaskiner og andre byggematerialer henover skolen og ind i gården, mens containere, jord og træer skulle fældes og hejses ud.

Og ifølge ABC Pavilloner var byggemetoden i den forbindelse en fordel.

- Derudover har det haft den fordel, at vi kunne fremstille bygningerne på vores fabrik i Engesvang samtidig med, at byggepladsen, som i det her tilfælde var skolen, kunne blive gjort klar med udgravning og fældning af træer. Det gjorde, at vi hurtigere og nemmere kunne opføre en tilbygning, og atriumgården blev derfor ikke en lige så stor forhindring i forhold til tidsrammen, som det ville være blevet ved traditionelt byggeri, siger Dennis Holm Vegeberg.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078