23948sdkhjf

Underleverandør: Her vokser vi 25 procent

Klimafokusset er rykket ind i møbelbranchen. Forbo, der producerer linoleum til møbler, køkkener og hospitalsinventar, har nu fået EPD-certificering på deres co2-neutrale linoleum, og de forventer, at salget vil stige med hele 25 pct. de næste to år.

De mener, at deres naturprodukt i stigende grad efterspørges af arkitekter, bygherrer og designere.

Én af de virksomheder, som har taget linoleum til sig, er køkkenvirksomheden JKE Design. Her er marketingdirektør, Helle Fyllgraf, ikke i tvivl om, at linoleum rammer en stigende trend om mere bæredygtighed.

- Vores produktudviklingsafdeling fik til opgave at designe en ny serie, hvor overskriften var "natur og holdbarhed", og her valgte vi at bruge linoleum. Ved at bruge et naturprodukt, rammer vi ned i trenden om bæredygtighed, som mange forbruge sætter pris på, siger Helle Fyllgraf, marketing manager i JKE Design i en pressemeddelelse.

Linoleum produceres af rene naturmaterialer uden at belaste miljøet. Linolie er f.eks. udvundet af hørfrø, harpiks er tappet fra fyrretræ uden at fælde dem og træmelet er et restprodukt fra europæiske savværker. Kalkstensmel er en væsentlig ingrediens og findes over hele verden i rigelige mængder. Ingredienserne belaster ikke miljøet, men fornyer sig naturligt og hurtigt, lyder det fra Forbo. 

- Vi ser et gennembrud for et naturprodukt, som faktisk har eksisteret i 150 år og som har alle de bæredygtige egenskaber, som vi leder efter i dag, siger Torben Mikkelsen, som er Key Account Manager for Furniture Linoleumserien i Forbo, i pressemeddelsen.

Hvad er en EPD?

• EPD står for environmental product declaration - på dansk miljøvaredeklaration.
• Det er en verificeret dokumentation for byggevarers miljømæssige egenskaber.
• Langt størstedelen af indholdet af en miljøvaredeklaration stammer fra den bagvedliggende livscyklusvurdering, LCA (Life Cycle Assessment), som udarbejdes på baggrund data indsamlet ved producenten.

Kilde: EPD Danmark.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11