23948sdkhjf

Carl Hansen & Søn investerer et halvt hundrede millioner

Carl Hansen & Søn har netop præsenteret et 2018-regnskab præget af stor fremgang på toplinjen, som tog et hop fra underkanten 500 mio. kr. i 2017 til 628 mio. kr. sidste år. 

Udviklingen tilskrives en stor og stigende international efterspørgsel efter møbelproducentens danske designklassikere. Og Knud Erik Hansen, administrerende direktør hos Carl Hansen & Søn, er ikke sen til at slå en streg under selskabets 2022-mål: 

- Med vores nuværende tempo tror jeg på, at vi når vores langsigtede mål om en milliardomsætning i 2022, siger han i en pressemeddelelse. 

Carl Hansen for sig
og Dafi for sig

Carl Hansen & Søn overtog i efteråret 2017 den dansk-vietnamesiske møbelfabrik Dafi. Fabrikken blev startet i 1989 af danske Carsten Lehn. 

Dafi producerer ordrebaseret til private label-kæder i midtersegmentet – ved overtagelsen var danske Ilva blandt de mange kunder på verdensplan. 

Ved overtagelsen var beskeden fra Carl Hansen & Søns ledelse, at virksomheden skulle fortsætte tæt ved uændret – ingen Carl Hansen-produktioner flytter således fra Fyn til Vietnam.

Milliardmålet skal også opkøbet af møbelfabrikken Dafi i Vietnam tilbage i 2017 være med til at sikre. 

Investeret tæt på 50 mio. kr.
Fabrikken, der producerer skræddersyede møbler til eksempelvis udendørsbrug i større mængder, bidrog positivt til årets regnskab, og omsætningen voksede i 2018 med 54 pct. 

2018 blev også endnu et år, hvor Carl Hansen & Søn investerede massivt i fremtiden. 

Der blev således investeret tæt på 50 mio. kr. i den danske kerneforretning gennem udviklingen af en ny e-commerce platform samt optimering af produktionsfaciliteterne og maskinkapaciteten på fabrikken i Gelsted på Fyn. 

På samme måde prioriterede man i 2018 at udvide fabrikken i Vietnam og optimere disse til europæiske standarder.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078