23948sdkhjf

Carl Hansen & Søn køber en Vietnam-fabrik: Det her skal den bruges til

Investerer et hemmeligholdt beløb: 33.000 kvadratmeter og 1200 ansatte.

Carl Hansen & Søn åbner kisten og betaler et hemmeligholdt beløb for at overtage den dansk-vietnamesiske møbelfabrik Dafi.

Fabrikken blev i 1989 blev startet af danske Carsten Lehn, som nu sælger livsværket til den fynske producent af adskillige danske designklassikere.

Det er ellers en helt anden boldgade, som Carl Hansen & Søn overtager. Dafi producerer ordrebaseret til private label-kæder i midtersegmentet som danske Ilva. Blandt mange forskellige kunder på verdensplan.

Ingen udflytning i det

Og virksomheden skal fortsætte sådan. Nærmest som om intet var sket. Carl Hansen-produktioner er heller ikke på vej til Vietnam, bedyrer adm. direktør Knud Erik Hansen.

Ingen Carl Hansen-produktioner flytter fra Fyn til Asien, bedyrer han. Også fremover bliver det Carl Hansen for sig. Og Dafi for sig.

- Det er derfor, vi har investeret massivt i Danmark, siger han.

Og vil gerne understrege det med, at man oven i købet har opsagt lejerne i de tilstødende fabrikslokaler, så Carl Hansen & Søn i alt råder over 37.000 kvadratmeter i Gelsted på Fyn.

- Dafi skal udelukkende kontribuere til vores kapitalbeholdning, så vi kan finansiere en videreudvikling af Carl Hansen & Søn. Opkøbet er en mulighed for at skaffe kapital, fordi udviklingen kræver mere og mere af os, siger han til Wood Supply.

Han anslår, at opkøbet vil give årlige afkast i omegnen af 10 til 15 millioner kroner.

Betyder det på godt dansk, at I har købt en malkeko eller et guldæg?

- Det kan du jo godt kalde det. Bare det ikke var mig, der sagde det, siger Knud Erik Hansen og griner lidt.

- Nej, sådan kører vi ikke vores virksomheder. Vi har indsat en meget kapabel ledelse med vores egen produktionsdirektør.

Egne folk indsat

Han har nu placeret Mark Nam Hansen i Dafi, søn af Knud Erik Hansen selv og udset arving til Carl Hansen-imperiet.

Carl Hansen & Søns tidligere produktionschef Lars Bentsen overtager rollen hos Dafi som adm. direktør, mens afhænderen Carsten Lehn får en retræterolle som designchef.

Fabrikken - i Binnh Duong-provinsen nordøst for storbyen Ho Chi Minh (tidl. Saigon) i Sydvietnam - fylder 33.000 kvadratmeter og har 1200 ansatte.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078