23948sdkhjf

Kommer EU’s tømmerlov bag på den danske træbranche?

Nepcons danske afdeling iværksætter nu en undersøgelse, der skal kortlægge kendskabet til EU’s kommende lovændring inden for træ- og papirprodukter.
I 2013 træder en ny EU tømmerlov i kraft, der skal bidrage til at standse handlen med ulovligt træ gennem en række krav til handelskæden for træ og papir.

Men er aktørerne nu også klar over de nye krav? Det vil Nepcon nu finde ud af gennem en undersøgelse, der skal kortlægge kendskabet til loven:

- Vi har indtryk af, at kun få danske importører og forhandlere har kendskab til den nye lov. Og selv om de har, er det tvivlsomt, om de har en tilstrækkelig forståelse af kravene. Mange er derfor sandsynligvis ikke gået i gang med at tage de nødvendige forholdsregler, siger business manager Søren Dürr Grue fra Nepcon.

Små og mellemstore virksomheder kan få det svært
To år kan synes som lang tid, men for virksomheder med handelsaftaler, der rækker ud i fremtiden, er det imidlertid lige om hjørnet.

Mens forhandlerne længere nede i handelskæden blot skal leve op til nogle enkle krav, er opgaven noget større for dem, der importerer produkterne fra lande udenfor EU:

- Særligt de små og mellemstore virksomheder kan få svært ved at imødekomme kravene med kort varsel. Også detailhandlere står overfor særlige udfordringer, da de typisk arbejder med et bredt udvalg af produkter og mange leverandørkæder. Derfor arbejder vi med at udvikle effektive løsninger for importørerne, der samtidig bidrager til at sikre formålet med lovgivningen, fortsætter Søren Dürr Grue.

Byder loven velkommen
Hos Nepcon forventer man, at den nye lov kan bidrage til at løse et stort globalt problem, hvor ulovlig fældning fører til massiv afskovning og klimaændringer:

- EU menes at være endestation for ca. en femtedel af al handel med ulovligt træ på verdensplan. Som en af verdens største aktører på træmarkedet, har EU derfor et medansvar for udviklingen. På den baggrund kan man kun byde loven velkommen, siger Søren Dürr Grue.

Deltag i undersøgelsen
Målet med Nepcons undersøgelse er 1) at kortlægge kendskabet til EU-tømmerloven blandt virksomhederne i handelskæden, 2) at vurdere hvor langt virksomhederne er i deres omstillingsproces og 3) at afdække, hvilke konsekvenser loven forventes at få.

Samtidig præsenterer undersøgelsen deltagerne for de centrale dele af EU-kravene, og således skal undersøgelsen bidrage til at sætte et helt nødvendigt fokus på tømmerloven. Undersøgelsen er begrænset til virksomheder i handelskæden, selv om EU’s lovgivning også stiller særlige krav til producenter af råtræ inden for EU.

Du kan frem til 24. juni deltage i Nepcons undersøgelse via www.nepcon.net/dk . resultaterne ventes offentliggjort i august måned.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094