23948sdkhjf

Webinar: Undgå fælderne, når du importerer træ fra Rusland og Ukraine

Rusland og Ukraine udgør to af de vigtigste importmarkeder for træ til Europa, men handlen kommer med en række problemstillinger som aktører skal være opmærksomme på for at opfylde EU’s Tømmerforordning (EUTR).

Lovkomplekset kræver blandt andet, at importører gennemfører tiltag, der effektivt udelukker ulovligt træ fra deres leverandørkæder. Derfor tilbyder organisationen Preferred by Nature (tidl. NepCon) et gratis webinar, hvor eksperter og repræsentanter for virksomheder samt den danske myndighed på området deler erfaringer i, hvordan virksomheder i praksis kan minimere risikoen for at importere ulovligt træ fra Rusland og Ukraine.

Webinaret finder sted 28. april fra 13.00 til 16.00 CET via GoToWebinar og bliver afholdt på engelsk. Interesserede kan tilmelde sig her. 

Med støtte fra Stark Fonden og Den Europæiske Unions LIFE-program har Preferred by Nature udarbejdet en ny risikovurdering og tilhørende værktøjer for den europæiske del af Rusland. På webinaret vil Preferred by Nature’s eksperter gennemgå den opdaterede risikovurdering og de seneste vejledninger for import af træ fra Rusland og Ukraine, samt introducere værktøjer importører kan benytte i due diligence procedurer, der er et ufravigeligt krav i EUTR.

Miljøstyrelsen, der er myndighed med ansvar for kontrol af virksomheders implementering af EUTR, deltager også med et oplæg. Her kan virksomheder få et særligt indblik i, hvordan industrien bliver kontrolleret og hvad det offentlige system har fokus på i forbindelse med forvaltningen af EUTR.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Også Montana må skære i staben
Udskiftning af 1.400 vinduer var øjenåbner for entreprenør og boligselskab
Ny varehuschef i Valby brænder for butikslivet
Hay leverer trecifret millionoverskud
November satte konkursrekord - en stor bølge rammer nu
Priserne på brænde og træpiller rasler ned
Andre Nordiske Medier
Building Supply DK
Mester Tidende
Licitationen

Send til en kollega

0.11