23948sdkhjf

Dansk certificeringsorgan opkøber konkurrenter

Den danske organisation sidder nu på en tredjedel af markedet for FSC

Miljøorganisationen NepCon vil være den førende globale aktør, når man taler om bæredygtig certificering af skov- og landbrug. Den danske organisation har derfor opkøbt den amerikanske Rainforest Alliance’ certificeringsdivision RA Cert, og det er et skridt tættere på målet.

NepCon har allerede en stor markedsandel af det globale marked for certificering af skovbrug, men med opkøbet står de endnu stærkere: Faktisk vil NepCon sidde på 33 procent af det globale marked for certificering af skov under Forest Stewardship Council (FSC) - og 43 procent for landbrugscertificeringer under Rainforest Alliance.

- Med fusionen får vi en stærk platform til arbejde med store internationale kunder om at styrke efterspørgslen for bæredygtige produkter. Jo stærkere efterspørgsel, jo mere attraktivt vil det være for også de små virksomheder at blive certificeret, siger Peter Feilberg, CEO i NepCon i en pressemeddelelse.

Også hos Danmarks Grønne Investeringsfond, der har finansieret opkøbet, vækker opkøbet begejstring:

- Med opkøbet trækker NEPCon gode kompetencer inden for feltet til Danmark, så vi kan blive endnu bedre til at fremme bæredygtige produktionsled Michael Zöllner, direktør i Danmarks Grønne Investeringsfond.

Flere mål i vente
Selvom NepCon allerede nu har indtaget en stor del af det globale marked for grøn certificering, drømmer virksomheden om endnu mere.

Lige nu arbejder NepCon på at blive akkrediteret til RSPO-standarden, som vil give dem mulighed for at øge bæredygtigheden af produktion af palmeolie. En produktion, der historisk har været kritiseret for negativ påvirkning af miljøet, og derfor rummer stort potentiale for at blive grønnere.

Og med opkøbet af RA-Cert får NepCon adgang til de markeder, som er førende inden for palmeolie. Det gælder eksempelvis Ghana og Indonesien.

I dag er NepCons kunder forskellige producenter, der enten ønsker et bæredygtigt værditilbud over for deres kunder, eller som har kunder, der kræver en bæredygtig produktion.

NepCon beholder sit hovedkontor i København og ligeledes kontor i Aarhus. Globalt set vokser virksomheden fra 130 medarbejdere til omkring 230 medarbejdere. Virksomheden har kontorer i 25 lande over hele verden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141