23948sdkhjf

Korkgulv løser akustikproblemer i stort kaffe-domicil

Et 2.250 kvadratmeter stort kaffehus i Svenstrup ved Aalborg er netop blevet udstyret med 480 kvadratmeter korkgulv.

Og det er ikke første gang.

Virksomheden Bentax, der holder til i lokalerne, har nemlig allerede kork på gulvet i sit store domicil. Det er nu blevet til endnu mere, og det er der en helt særlig grund til: 

- Det var særdeles vigtigt for os, at gulvene havde en god akustik, så der ikke blev for meget støj i rummene. Vores lokaler er meget store og åbne, så gulvene skulle gerne være med til at dæmpe rumklangen. Derudover lagde vi vægt på, at gulvene var æstetiske og af høj kvalitet, siger direktør hos Bentax Søren Hansen i en pressemeddelelse.

Lydabsoberende og slidstærkt
Med korkgulvene fandt Søren Hansen den løsning, han havde brug for i de store lokaler med store vinduer.

Valget faldt på et 6 mm tykt Wicanders HydroCork-gulv fra gulvspecialisten Timberman. Gulvet består af 2,7 mm vandresistent kork med en overflade i phthalatfri vinyl, som har et naturtro, tredimensionelt træmønster med synlige knaster og årer.

Med den løsning runger det nye gulv nemlig ikke så meget hos Betanx, som det ville have gjort med trægulv. Det forklarer projektleder hos Timberman Kim Dyhr Jørgensen:

- Wicanders korkgulve giver en exceptionelt god akustik, da kork, i modsætning til træ, er med til at absorbere lyden. Derfor kommer det heller ikke til at runge lige så meget i lokalet, hvilket er en væsentlig fordel i store bygninger som Bentax’ domicil, siger han.

- Derudover er denne type korkgulve utroligt slidstærke og lette at vedligeholde, hvilket gør dem særligt velegnede til kontormiljøer med mange menneskerm siger Kim Dyhr Jørgensen, fortsætter han. 

At gulvene er praktiske og robuste blev bevist, da en af håndværkerne ved et uheld kom til at bore en skrue ned igennem et gulvvarmerør. Det forårsagede en mindre vandskade med opadsivende vand – men gulvene med den vandresistente kork tog dog ingen skade og ligger derfor stadig umærket af vand.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143