23948sdkhjf

Beboere genhuses i modulbyggeri på byggepladsen

Første etape af Nykøbing Falster Boligselskabs totalrenovering af boligafdeling 35 på Hammerlodden og Teglværksgade er netop afsluttet.

Det betyder, at de første mange beboere nu kan flytte tilbage i de nyrenoverede lejligheder, mens de næste beboere fordelt i 12 lejligheder fra uge 7 skal i midlertidige hjem.

De skal dog ikke rejse langt, da den midlertidige bolig er placeret på samme matrikel som afdelingen med henblik på at gøre genhusningen så behagelig som muligt.

- Det har stor betydning for familiers hverdag, når de bliver rykket væk fra deres trygge rammer og over til en midlertidig bolig. Derfor valgte vi en løsning, hvor beboerne kunne bo på samme grund og således have samme indkøbsmuligheder, afstand til arbejde og omkringliggende faciliteter, som de er vant til at have, så det ikke påvirker hverdagen mere end højst nødvendigt, siger genhusningskoordinator hos Rambøll Trine Relster, der har rådgivet boligselskabet på projektet og været koordineringsled mellem bygherre og beboere.

Genhusning af 100 beboere
Nykøbing Falster Boligselskab netop er ved at totalrenovere boligafdeling 35 på Hammerlodden og Teglværksgade i byen.

Her skal alt lige fra køkken og bad til udearealer renoveres og udskiftes, og det betyder, at omkring 100 personer i løbet af to år skal genhuses af fem omgange.

I den forbindelse er første etape netop afsluttet, hvor det første hold beboere, der blev genhuset i oktober 2018, nu kan flytte tilbage i deres hjem, mens de næste 12 familier fra februar rykker fra deres lejlighed ud til en midlertidig løsning.

- Som genhusningsboliger har vi derfor valgt præfabrikeret modulbyggeri, fordi det det dels er en løsning, der kan blive produceret og leveret hurtig, og dels en løsning, der udtryksmæssigt svarer til en helt almindelig bolig. Og allerede nu er flere af beboerne blevet positivt overraskede over, hvor gnidningsfrit forløbet har været, og at genhusningsboligerne faktisk er på størrelse med en helt almindelig lejlighed, fortsætter hun.

Fakta

  • Det er den midtjyske byggevirksomhed ABC Pavilloner, som har stået for de midlertidige boliger.
  • Projektet strækker sig i alt over 20 måneder og forventes afsluttet juli 2020.
  • Til den tid bliver de midlertidige boliger således kørt tilbage til ABC Pavilloners produktion, hvor de kan genanvendes til nye boliger.
  • Udover genhusningsboligerne har ABC Pavilloner også leveret midlertidigt fællesrum med vaskemaskine og tørretumbler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093