23948sdkhjf

Velux-sag rammes af endnu et tilbageslag: Anklageren er stoppet

En mulig sag om industrispionage hos ovenlysproducenten Velux har længe været ramt af forsinkelser, og nu møder sagen endnu en udfordring.

Den ansvarlige anklager på sagen, Martin Brom, er stoppet, fordi han har skiftet job. Fremover skal han være dommer i Retten i Glostrup, skriver finans.dk.

Martin Broms plads i Velux-sagen skal derfor overtages af en anden anklager, men ifølge Hans Fogtdal, tidligere anklager i bagmandspolitiet (SØIK) og nu partner i advokatfirmaet Plesner, er sådanne udskift ikke helt uden udfordringer. 

Generelt siger han, at det er en af de ”grundlæggende store problemer” i sager om økonomisk kriminalitet, fordi der i sådanne tilfælde er brug for en omfattende viden om sagen og tæt kontakt til politiet.

En kæde af forsinkelser
Sagen om industrispinage i Velux har længe været præget af en række udfordringer.

I maj 2016 påbegyndte Nordsjællands Politi efterforskningen af sagen, hvor en tidligere Velux-chef er sigtet for at videregive fortrolige oplysninger.

Sagen har siden da trukket ud flere gange, og i august besluttede Retten i Helsingør, at sagen skulle afsluttes senest seks måneder senere.

Også flere politikere har kritiseret behandlingen af sagen, fordi den er trukket ud. På den baggrund har de blandt andet stillet spørgsmål til justitsminister Søren Pape Poulsen, der dog ikke vil ændre på forholdene.

Det er uvist, om udskiftningen af anklager Marin Brom vil skabe problemer for den i forvejen tidspressede sag. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.944