23948sdkhjf

Velux-sag: Trods kaos vil justitsminister ikke ændre på forholdene

Efterforskningen i en sag om spionage hos ovenlysproducenten Velux har trukket i langdrag, og det er nu mere end to år siden Nordsjællands Politi påbegyndte arbejdet. 

Det har fået flere politikere til at reagere og rette kritik mod Justitsminister Søren Pape Poulsen (K), fordi de kræver en forklaring på, hvorfor sagen trækker ud. 

På den baggrund har to medlemmer af Retsudvalget stillet ministeren spørgsmål, men tilsyneladende uden at få de ønskede svar.

Trine Bramsen, retsordfører for Socialdemokratiet og medlem af Retsudvalget, har skriftligt stillet et spørgsmål til Søren Pape Poulsen om, hvorvidt fremadrettede store sager om industrispionage skal behandles hos det lokale politi eller hos bagmandspolitiet, Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK).

Til det svarer minsisteren: 

"Jeg mener grundlæggende, at den fortsatte generelle fordeling af sagerne mellem henholdsvis SØIK og politikredsene er fornuftig”. 

Til finans.dk siger Trine Bramsen, at hun ikke er tilfreds med det svar og vil drøfte sagen med ministeren. Hun mener, det er vigtigt, at sager som denne behandles et sted, hvor ressourcer og kompetencerne er til stede, og det mener hun ikke de har været hos Nordsjællnds Politi.  

Peter Skaarup (DF), formand for Retsudvalget har bedt ministeren redegøre for polities håndtering af sagen, hvorfor den er trukket og og hvad der kan gøres for at undgå langstrakte sagsforløb fremover. 

Svaret til Peter Skaarup fremgår dog af et fortroligt dokument, der ikke er offentligt tilgengængeligt. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094