23948sdkhjf

First mover: Aarhus Kommune går træleverandører i bedene - og giver en hånd

Aarhus Kommune vil sikre, at kommunens forbrug af træ- og papirprodukter fra skovene sker på en social, økonomisk og miljømæssig forsvarlig måde.

Lige nu gør man derfor en særlig indsats for at give kommunens træleverandører en hjælpende hånd.

Det sker ved blandt andet at afholde informationsmøder, hvor møbelleverandører og håndværkere får viden om opfølgning, dokumentation og leverandørkommunikation i kommunen. Næste møde finder sted i januar.

- Det er vigtigt for os, at vores leverandører har den nødvendige viden, og at vi får feedback på de krav, vi stiller. Derfor er det et naturligt skridt at invitere dem til informationsmøde og dialog i plenum, siger Tommy Nielsen, Indkøbs og udbudskonsulent i Aarhus Kommune.

Aarhus Kommune gør nemlig en særlig indsats for at følge op på de krav, som kommunen stiller til sine leverandører. Det sker blandt andet ved at uddanne medarbejdere til opgaven, og med de strenge krav vil man derfor også forberede træleverandørerne så godt som muligt.

Det målrettede fokus på bæredygtighed i kommunens træ og papir sker i samarbejde med FSC Danmark. Her fortæller Morten Hadsund Brodde, rådgiver og relation manager, at det er en vigtig rolle, kommunen påtager sig:

- Det er helt afgørende, at kommuner, regioner og andre offentlige organisationer følger op på de krav, de stiller, og kontrollerer dokumentationen fra leverandørerne. Ellers risikerer de, at de ambitiøse krav ikke får den ønskede effekt på udbredelsen af bæredygtigt skovbrug, fordi man ikke reelt ved, om produkterne har en bæredygtig oprindelse, siger han. 

- Aarhus Kommune er first mover på det her område, og vi håber, de kan inspirere mange andre til at gå samme vej, fortsætter han om samarbejdet med kommunen, der er tiltaget de senere år.

Han tror på, at kombinationen med grundig opfølgning og vidensdeling med leverandørerne kan give gode resultater:

- Det vil helt sikkert øge interessen for bæredygtigt træ og papir og også medføre, at flere leverandører øger brugen af dokumenterbart bæredygtigt træ, fortæller han til Wood Supply.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093