23948sdkhjf

Der er rift om bæredygtige kaffelåg af træfibre

Grossistvirksomheden B Company har fået eneforhandlerretten af det nye kaffelåg med navnet Liplid, som blev opfundet af den danske iværksætter og arkitekt Lars Bendix. 

Det skriver B Company i en pressemeddelelse.

Allerede inden Liplid landede på lageret i Odense, havde grossistvirksomheden solgt over 300.000 kaffelåg i forsalg, og de allerførste leverancer af kaffelåget er nu sendt ud på det danske marked.

Det nye kaffelåg er fremstillet af træfibre, og består således af komposterbare og genanvendelige materialer. Det er dermed helt plastikfrit. Derudover er der i fremstillingen anvendt 24 procent mindre materiale sammenholdt med låg i lignende materialer.

- Vi ser et enormt potentiale og tror på, at Liplid vil skabe gennemgribende forandringer i branchen. Det hænger naturligvis sammen med, at der fra EU’s side er givet en bunden opgave til medlemslandene, som skal udfase engangsprodukter af plastik. Derfor skal vi alle kigge i retningen af biobaserede alternativer, og her har Liplid sin berettigelse. Læg dertil, at Liplid samtidig reducerer materialeforbruget sammenlignet med traditionelle kaffelåg, hvilket også er til gavn for vores fælles planet, udtaler Jess Bluhme, som er stifter og ejer af B Company.

Liplid har desuden fået Løvens Hule-investoren Tahir Siddique med, og han har været med til at sælge eneforhandlerretten til B Company.

- Der er lagt utallige timer og hårdt arbejde i projektet, og det har ikke været en rejse uden bump på vejen, så jeg er selvsagt meget glad for at se, at Liplid nu kommer ud til danskerne og kan gøre gavn – og ikke mindst være et bidrag til udfasningen af plastik. Det giver en særlig tilfredsstillelse, og samtidig er det fantastisk at høre, at efterspørgslen har været så stor allerede inden lanceringen på det danske marked, siger Lars Bendix.

Liplid er opfundet og udviklet er de to opfindere og iværksættere Lars Bendix og Håkan Löfholm. Låget er designet, så det er muligt at drikke direkte fra to-go koppen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079