23948sdkhjf

Byggekæde bygger bæredygtigt fra øverste hylde

Bygma tager sin egen medicin og bygger nyt center med DGNB Guld-certificering

Det var en milepæl, der blev markeret, da Bygma i slutningen af april måned kunne hejse kransen og holde rejsegilde på dem nye proff- og logistikcenter Bygma Esbjerg Nord

Det nye proff- og logistikcenter vil være den anden Bygma i Esbjerg, med kun syv kilometer imellem dem. Hermed sætter Bygma en tyk streg under deres engagement i Esbjerg og det er et engagement med en markant grøn profil. Bygma Esbjerg Nord har nemlig opnået DGNB Guld præcertificering, hvilket man har arbejdet hen imod helt fra start.

Opnåelsen af en DGNB Guld-certificering kræver en omhyggelig og dedikeret indsats. For at opfylde de høje standarter for bæredygtighed og kvalitet, er det afgørende at følge nøje planlagte processer og opfylde strenge krav inden for flere områder. Det inkluderer valg af materialer, omfattende dokumentation af byggeprocessen, adgang til relevant dokumentation samt et tæt og effektivt samarbejde med alle involverede parter.

– Vi har oplevet en imponerende indsats fra de lokale håndværkere, som har arbejdet eksemplarisk for at bringe proff- og logistikcenteret fremad, siger Michael Bertelsen, direktør for Bygma Esbjerg.

Ifølge Michael Madsen, regionsdirektør i region Syd, er det er en spændende tid for Esbjerg og hele det omkringliggende område. Noget som Bygma føler sig forpligtet til at støtte op om, hvilket også er grunden til, at man nu åbner den anden forretning i byen.

– Ved at etablere vores anden forretning i Esbjerg viser vi vores tro på områdets potentiale og styrker vores lokale forankring. Vi ser frem til at kunne tilbyde håndværkere i og omkring Esbjerg to butikker, hvor der altid gives professionel rådgivning uanset projektets omfang eller karakter, lyder det.

Det ansvarlige byggeri i fokus

Bygma Esbjergs DGNB Guld præcertificering er en vigtig milepæl for den største danskejede leverandør af byggematerialer.

– DGNB Guld præcertificeringen stiller høje krav allerede på et tidligt stadie af byggeriet. Derfor er det afgørende at have et omfattende overblik over materialer, dokumentation og processer fra starten af, fortæller Søren Rasmussen bæredygtighedskonsulent i Bygma.

– Vi er stolte over at have opnået denne præcertificering. Vores ambition er at være håndværkernes foretrukne sparringspartner – også når det kommer til den grønne omstilling, certificeringer og valget af mindre klimabelastende byggematerialer. Derfor er det oplagt, at vi også selv vælger at bygge DGNB Guld-certificeret, understreger bæredygtighedskonsulenten.

Bygmas nye proff- og logistikcenter kommer til at bestå af 11.000 kvm areal med lagerhaller og proff- og logistikcenter, hvoraf 4.000 kvm vil være drive-in område. Hele byggeriet ventes at stå færdigt i januar 2025.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.421