23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Få hjælp fra energirådgiverne på Danmarks repræsentationer

Vidste du, at vi har 11 energirådgivere på udvalgte repræsentationer, som arbejder med myndighedssamarbejde? 27 førende danske energivirksomheder var for nylig samlet til The Trade Council's sektorforum for grøn energieksport i Industriens Hus. Fokus for mødet var den såkaldte Eksportordning, som er et myndighedssamarbejde inden for energiområdet i OECD-landene, Tyskland, Nederlandene, Polen, Frankrig, Storbritannien, Baltikum, USA, Japan og Sydkorea.  

Eksportordningen er et dansk initiativ, som skal bidrage til at sænke CO2-udledninger i energisektoren gennem myndighedssamarbejde og bane vejen for eksport af dansk energiteknologi. Under myndighedssamarbejdet har Energistyrelsen i samarbejde med Udenrigsministeriet indplaceret energirådgivere i 11 partnerlande, hvor der er særligt fokus på havvind, fjernvarme og energieffektivitet. 

I videoen kan du høre Steen Brødbæk, CEO hos Semco Maritime og Ole Hvelplund, bestyrelsesmedlem i Nature Energy, fortælle om deres erfaring med Eksportordningen. 

Mødet var en oplagt mulighed for at både myndigheder og virksomheder at drøfte og reflektere over, hvordan myndighedsdialogen kan sikre et bedre udgangspunkt for danske virksomheders ageren på de globale eksportmarkeder 🌏 

Klima-, energi- og forsyningsminister, Lars Aagaard var åbningstaler ved arrangementet. Derudover var der oplæg og indspil fra direktør for The Trade Council, Lina Gandløse Hansen, vicedirektør i Energistyrelsen, Stine Leth Rasmussen og afdelingschef, Christian Stenberg, Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

Udenrigsministeriet - The Trade Council
Asiatisk Plads 2
1448 København K
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK43271911
P nummer: 1003388448

Kontaktperson

AAS
Arienne Alkemade Sehestedt
+45 33920066 arialk@um.dk

Send til en kollega

0.062