23948sdkhjf

Fusion koster Actona tocifret millionbeløb

Sammenlægningen af møbelvirksomhederne Actona Company og Interstil har sat sine tydelige spor i virksomhedernes første fælles regnskab.

Selskaberne, der nu begge er en del af Actona Company, har oplevet et fald i resultatet før skat fra 100,6 mio. kr. til 61,6 mio. kr.

Samtidig er det samlede driftsresultat (EBIT) faldet fra et overskud på 87,5 mio. kr. til 81,5 millioner kroner i seneste regnskabsår, fremgår det af en pressemeddelelse.

Årsagen til faldet skal ses som en konsekvens af sammenlægningen, fastslår Actonas administrerende direktør Torben Villadsen:

- I forbindelse med sammenlægningen har vi haft en række engangsomkostninger, der sammenlagt beløb sig til cirka 30 millioner kroner, og det kan selvfølgelig ses i resultatet, siger han.

Millionunderskud i Interstil
Fusionen mellem de to møbelfirmaer, der begge er ejet af Lars Larsen Group, skete i efteråret 2017 efter flere år, hvor særligt Interstil har skabt store udfordringer for dyne-kongen:

I fem år forud for sammenlægningen leverede Interstil samlet et minus på 80 mio. kr.

- Til gengæld har sammenlægningen skabt en endnu stærkere platform for den fremtidige udvikling af virksomheden, og vi har oplevet en markant ordretilgang specielt mod slutningen af regnskabsåret. Derfor forventer jeg også, at Actona Company vil høste frugterne af investeringerne i indeværende regnskabsår, siger Torben Villadsen.

Sammenlægningen har da også betydet, at omsætningen i seneste regnskabsår steg med 41 procent fra 1,23 mia. kr. kroner til 1,73 mia. kr.

Det samlede regnskab er endnu ikke offentliggjort. De seneste år er tallene blevet offentliggjort i januar.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094