23948sdkhjf

Thrane Maskiner indgår aftale med SCM

Maskinleverandøren fra Nykøbing F. har indledt samarbejde med den store italienske maskinproducent, SCM Group. Det giver tro på, at den senere tids vækst kan fortsætte.
Hos Thrane Maskiner tror man i dén grad på fremtiden. Virksomheden kører med sorte tal for andet år i træk og har netop sikret sig retten til at forhandle Minimax-serien fra italienske SCM Group.

Aftalen åbner særdeles spændende perspektiver for Thrane Maskiner, som efter hjemkomsten fra Italien ser nye muligheder for at styrke positionen yderligere på det danske marked:

- Vi var nede for at besigtige faciliteterne hos SCM Group i slutningen af marts, og det er noget, vi forventer os meget af. De har et komplet maskinprogram, der passer super godt ind i vores koncept, siger adm. direktør Rasmus Thrane.

Supplerer eksisterende sortiment
SCMs Minimax-program omfatter stort set alle typer standardmaskiner til træbearbejdning, og aftalen gør Thrane Maskiner i stand til fortsat at efterleve målsætningen om at tilbyde driftsikre kvalitetsmaskiner til den træbearbejdende sektor i Danmark. En sektor som virksomheden har været en del af siden 1972.

Nykøbing-virksomheden har i forvejen et bredt maskinprogram, og Rasmus Thrane glæder sig over, at det nu er lykkedes at udvide dette med endnu en velkendt producent:

- Jeg er overbevist om, at vi med vores sortiment appellerer meget bredt. Der er tale om europæisk fremstillede kvalitetsmaskiner, og det er vigtigt i en tid, hvor der strømmer mange Kina-varer ind på markedet, vurderer han.

Tror på markedet
Tre måneder inde i 2011 peger det indtil videre i retning af endnu et år med overskud, og Rasmus Thrane og resten af den fem mand store medarbejderstab kan se tilbage på en længere periode med rigtig fin vækst.

Aftalen med SCM Group giver yderligere blod på tanden. Thrane Maskiner er derfor allerede begyndt at lede efter større lokaler og overvejer desuden at udvide organisationen med en sælger med erfaring med salg af træbearbejdningsmaskiner:

- Vi tror på markedet og er overbeviste om, at der kommer opsving i træbranchen igen, og det vil også påvirke maskinleverandøren positivt. Det er selvfølgelig svært at sige, hvilket niveau branchen ender på, siger Rasmus Thrane.

Han vurderer, at der vil gå et par år, før branchen er oppe på det, han betegner som ”et nyt normalniveau”. Med andre ord forventer Rasmus Thrane ikke, at kampen om markedet bliver mindre i de kommende år, og her kan aftalen med SMC Group vise sig at blive meget værd:

- Strategien er, at vi vil bruge den kommende tid på at etablere os med Minimax. Men SCM Group omfatter 14-15 mærker, så vi håber, at der på længere sigt bliver mulighed for at udvide samarbejdet. Begge parter har ihvertfald store forventninger, slutter han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11