23948sdkhjf

Innovativ maskinløsning øger konkurrenceevnen

Dør- og vinduesfabrikken Cetonia forventer at fordoble produktionen ovenpå et succesfuldt samarbejde med leverandøren LindLarsen og maskinproducenterne Routech og SCM Group.
- Man skal investere, når tiderne er dårlige, så man er klar, når fremskridtet kommer.

Sådan lyder meldingen fra Cetonia og adm. direktør Poul Brøker, og Bjerringbro-virksomheden har da også foretaget betydelige investeringer i produktionen på det seneste.

Med ønsket om at købe en skræddersyet løsning til fabrikkens produktion af vinduesrammer valgte Cetonia at kontakte en række leverandører, men de tilgængelige maskiner levede ikke op til fabrikkens krav.

Det endte derfor med, at Cetonia, via maskinleverandøren LindLarsen, fik kontakt til producenterne Routech og SCM Group. Sammen har de nu udviklet en løsning, som ifølge parterne kan komme hele vinduesindustrien til gode.

Færre fejl og hurtigere produktion
Udgangspunktet for det nye anlæg var en maskine til bearbejdning af døre. Men via en række tekniske ændringer samt montering af lange rullebaner lykkedes det at udvikle en fleksibel løsning til bearbejdning af rammer.

Løsningen, der går under betegnelsen ”Routech Feed”, minimerer risikoen for fejl, bl.a. fordi graden af automatisering er øget, fordi producenten opnår 100 % vinkelrethed, og fordi der er dataoverførsel fra virksomhedens eksisterende produktionsstyringsprogram til de to maskiner, der indgår i det nye anlæg.

Samtidig er det lykkedes for Cetonia at spare tid i produktionen. Den nye løsning har nemlig automatisk ind- og udløb, og det betyder, at der kan lægges flere emner op ad gangen. Selv når anlægget kører på højtryk, kræves der mindre end én operatør.

Poul Brøker fortæller, at man samtidig har man fået en fleksibel løsning, som kan køre kaosproduktion, og det er et koncept, der passer godt til Cetonia, som er ordreproducerende og har dagsproduktion.

Fordobling af produktionen
Udover anlægget til rammeproduktion har Cetonia investeret i en maskine til karmbearbejdning. Standardkonceptet ”SMC Aries” anvendes til karmboring, udfræsning samt bearbejdning af karme og giver meget præcise boringer, men hos Cetonia ville man gerne lidt mere.

Derfor besluttede man at videreudvikle standardkonceptet, som fik tilføjet et specielt aggregat til endeboring og et fræsemodul til tætningsbånd.

Det betyder, at emnet er boret for og mærket op til beslag, når det forlader arbejdsstationen. På sigt vil ændringerne derfor også give et bedre flow i montageafdelingen.

De nye løsninger er naturligvis valgt med henblik på at øge konkurrenceevnen, og Cetonia regner med at kunne fordoble produktion af døre og vinduer i forhold til 2008-niveau.

Læs mere på LindLarsens hjemmeside
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094