23948sdkhjf

Ny messe gav bud på fremtidens metoder til træbearbejdning

Technodomus - ny italiensk messe for den træbearbejdende industri - satte fokus på nye teknikker og maskiner, og det gav de flere end 18.000 besøgende masser af inspiration med hjem.
Traditionelt har man skåret plader op med en pladesav og efterfølgende klaret udfræsning og boring på et par traditionelle CNC-maskiner. Med teknikken ”nesting” bearbejdes pladen i én arbejdsgang, og resultatet er hurtigere produktion og lavere omkostninger.

Hvorfor netop nesting er fremtiden i den træbearbejdende industri, gav den nye messe Technodomus et bud på. Rimini-messen løb i dagene 11.-14. marts af stablen for første gang, og med i alt 18.156 registrerede besøgende fik arrangørerne en god start.

Messen var kun i begrænset omfang besøgt af danskere, men hos maskinleverandøren LindLarsen - som arrangerede tur til Rimini for interesserede kunder - beretter man om en vellykket messe med gode muligheder for faglig inspiration; både gennem besøg på messen og hos producenterne i regionen.

Flere nyheder på maskinområdet
Bag Technodomus står Italiens tre største maskinproducenter SCM Group, Cefla og Biesse, og som arrangører sørgede de naturligvis for at præsentere de besøgende for det nyeste nye inden for udvikling af maskiner til træbearbejdning.

Blandt maskinerne var SCM Accord 40, der er en nyudvikling af CNC-bearbejdningscentre opbygget i en robust og kompakt portal-struktur. Maskinserien er meget velegnet til produktion af såvel døre, vinduer, trapper som andre komponenter samt ligeledes i udførelsen til nesting af forskelligartede pladematerialer.

Der var desuden forpremiere på en ny serie af automatiske bore- og montageløsninger fra Morbidelli, et nyt CNC bore- og fræse bearbejdningscenter Tech Z1 samt nyudviklede serier af kantautomater.

Læs mere:
Ny træmesse ser dagens lys
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078