23948sdkhjf

Gabriel bygger videre på momentum: Opjusterer forventninger til 2018

Tekstilvirksomheden meddeler samtidig, at den tidligere finansdirektør fratræder

Hvis den aalborgensiske tekstilvirksomhed Gabriel kommer i mål med sine nyeste forventninger til regnskabsåret 2017/2018, vil virksomheden have mere end fordoblet både omsætning og bundlinje på fem år. 

Gabriel har i andet kvartal af det forskudte regnskabsår 2017/2018 haft en omsætningsvækst på 19 procent og på 21 procent for halvåret.

Som et resultat heraf har Gabriel opjusteret sine forventninger til det samlede årsregnskab. Ledelsen venter nu en vækst på omkring 20 procent mod ventede 15 procent før.

Det svarer til en omsætning i niveauet 590 millioner kroner og et resultat før skat på 56 millioner kroner.

Væksten er funderet bredt
Trods den høje vækst i omsætningen, er bundlinjen faldet en anelse i årets første halvår. Det skyldes ifølge adminstrerende direktør Anders Hedegaard Petersen, at innovationsprojektet "Encom" er blevet indstillet.

Han glæder sig derfor over de nye tal og mener, omsætningsvæksten er et resultat af det momentum, Gabriel kom ind i året med.

Et momentum, man har formålet at fastholde i første kvartal og nu altså også i andet kvartal.

- Vi havde ikke forventet, at der ville være helt så meget gang i den i andet halvår. Men med den her baggrund og med det, vi kigger frem imod og kan se, tror vi på, at vi kan fastholde væksten resten af året, siger Anders Hedegaard Petersen og tilføjer, at væksten er bredt funderet på alle markeder og forretningsenheder. 

Finansdirektør fratræder 
De opjusterede forventninger er dog ikke det eneste nye fra tekstilvirksomheden, der tirsdag også meddelte, at tidligere finansdirektør og medlem af direktionen, Claus Toftegaard, er fratrådt.

Fratrædelsen er ifølge Anders Hedegaard Petersen sket efter fælles overenskomst, og Gabriel skal nu i gang med at gøre sig overvejelser omkring, hvordan finansdirektionen skal ledes i fremtiden.

- Vi benytter lejligheden til at genoverveje, hvordan vi skal konstruere og drive finanskonstruktion nu og i fremtiden. Vi er en anden virksomhed nu, end vi var for 10 år siden, så nu må vi se, hvor vi skal hen, siger Anders Hedegaard Petersen, der nu tegner direktionen sammen med Claus Møller, der er direktør med ansvar for salg.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094