23948sdkhjf

Tekstilkæmpe opjusterer – milliarden inden for rækkevidde

Gabriel, der kom ud af seneste regnskabsår med den højeste toplinje i koncernens 170 år lange historie, kan nu skimte første milliardmilepæl i horisonten.

De første seks måneder af regnskabsåret 2021/22 er gået over al forventning, og derfor har den nordjyske tekstilkæmpe valgt at opjustere forventningerne til året.

I en meddelelse til fondsbørsen oplyser koncernen, at regnskabsårets første halvdel har budt på en omsætningsvækst på 34 pct., samt en stigning i resultatet af primær drift (EBIT) på 48 pct. sammenlignet med samme periode i det foregående år.

”På baggrund af, at den realiserede omsætning og det beregnede primære resultat (EBIT) overstiger ledelsens forudgående forventninger, og som følge af en fortsat stor ordreindgang og ordrebeholdning, opjusteres forventningerne til hele regnskabsåret,” skriver koncernen.

Hvor Gabriels ledelse efter årets første kvartal forventede sig en årsomsætning i niveauet 930-060 mio. kr., lyder forventningen nu på en toplinje i niveauet 990-1.020 mio. kr., mens forventningen til EBIT-niveauet er løftet fra 67-73 mio. kr. til 73-78 mio.

I 2020/21, der altså blev det bedste regnskabsår i Gabriels historie, lød omsætningen på 809,7 mio. kr., mens resultatet af primær drift endte på 58,6 mio. kr. De opjusterede forventninger svarer således til en toplinjevækst på mere 22-26 pct., men koncernen understreger også, at der trods fremgangen er mørke skyer i horisonten.

”Ledelsen er særligt opmærksom på, at krigen i Ukraine samt den høje inflationsrate, vil kunne påvirke udviklingen i både omsætning og resultat i andet halvår negativt,” lyder det.

Gabriels delårsrapport for årets første seks måneder offentliggøres den 12. maj.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079