23948sdkhjf

Nyt regnskab fra Engelbrechts: Stadig lang vej til tilfredshed

Selv om stoleproducenten Engelbrechts nu kan fremvise et forbedret resultat med et næsten fordoblet overskud, så er firmastifter og ejerleder Morten Engelbrecht ikke tilfreds. Endnu.

I et nyt regnskab for 2017 er overskuddet før skat steget fra 0,7 til halvanden million kroner.

- Med en omsætning mellem 50 og 60 millioner er det ikke tilfredsstillende. Inden for et par år skal vi nå en overskudsgrad på 10 procent, siger Morten Engelbrecht.

Han er fortrøstningsfuld og mener, at virksomheden med københavnsk udstillingsvindue i Skindergade er på rette vej. Engelbrechts har investeret en masse i synlighed, nye markeder og produktudvikling.

 - Vi har i flere år haft store omkostninger til markedsføring, som ikke kunne ses i overskuddet. Men det begynder at betale sig tilbage. Vi har en helt anden kendskabsgrad i markedet nu, og vi begynder at få en hel bunke kunder, vi ikke har haft før.

Den kendskabsgrad er blandt andet opnået ved at købe hyppige helsidesannoncer i en større dansk avis. Med avisannoncer vil Engelbrechts nå ind i flere danske hjem. Firmaet er især kendt som professionel stoleleverandør, men virksomheden har øget sit fokus på boligsegmentet.

Inden 5 år vil Engelbrechts sælge lige så mange stole til privatforbrugere som til kontraktmarkedet. Men det betyder ikke, at det professionelle salg skal mindskes.

Engelbrechts portefølje er længere, men det er især 2 forskellige, ikoniske stolemodeller, som udgør hovedvejen i forretningen, og disse stole optræder i mange forskellige farver og varianter. Med forskellige siddekomforter og stel. Alt efter om stolene skal bruges i lufthavne eller som spisebordsstole.

Det er dels den stabelbare finérskalstol Chairik af Erik Magnussen fra 1996, som er Engelbrechts oprindelige hovedmodel. Og dels er det Jørgen Rasmussens bundklassiske kontorstol Kevi fra 1958, som Engelbrechts har adopteret. Og for eksempel givet 4 almindelige stoleben i stedet for drejestel i en af mange varianter.

- Stolene er stadig enormt velegnet til kontraktmarkedet, og vi leverer dem til kæmpestore projekter. Men vi klæder dem også på andre måder uden at ændre dem. De må gerne have et mere organisk og blødere udtryk, men de skal stadig opfylde kravene til kontraktmarkedet, så de kan opnå alle godkendelser, siger Morten Engelbrecht.

Engelbrechts har også satset på messer og events. Først den hedengangne Northmodern i Bella Center. Og senere byfestivalen 3 Days of Design, som foregik i sidste uge.

- Det er et helt personligt projekt for mig, at man kan samle hele branchen. Vi er et møbelland og har i mange år savnet vores egen store messe. Nu tror jeg, at idéen om en messe i et messecenter er død, så jeg håber, at 3 Days of Design kan bringe det tilbage til København, siger han.

Engelbrechts Furniture A/S
mio. kr. 2017 2016
Bruttofortjeneste 14,8 13,3
Resultat af primær drift 1,7 0,6
Resultat før skat 1,5 0,7
Årets resultat 1,1 0,6
Balancesum 18,5 15,9
Egenkapital 7,9 6,8
Antal ansatte 15 15
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2017.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094