23948sdkhjf

Penge på vej til fyrede Tvilum-medarbejdere

91 medarbejdere har mistet jobbet hos møbelfabrikken Tvilum. Nu får de hjælp fra Beskæftigelsesministeriet varslingspulje

Tvilum er i forbindelse med en konkurs overtaget af nye ejere, og 91 ud af cirka 700 ansatte er blevet opsagt.

Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord har derfor bedt beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) give en dispensation fra reglerne, så der kan iværksættes en særlig indsats over for de afskedigede.

Varslingspuljen

Offentlige og private virksomheder kan via varslingspuljen få hjælp og støtte til de medarbejdere, der varsles afskediget i forbindelse med større afskedigelsesrunder.

Ved større afskedigelser forstås afskedigelse af mindst 50 pct. af medarbejderne på et arbejdssted med mindst 100 ansatte.

Beskæftigelsesministeren kan fravige ovenstående bestemmelse, når muligheden for at opnå anden ansættelse på det lokale arbejdsmarked er begrænset, og der er tale om afskedigelser af et ikke ubetydeligt omfang.

Den ansøgning har ministeren imødekommet. Derfor er der nu afsat 1,35 millioner kroner fra varslingspuljerne til de fyrede medarbejdere, skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

- Det er trist og berører hele lokalområdet, når mange mennesker mister deres job - ikke mindst når der er tale om mange ufaglærte, som trods rekordhøj beskæftigelse kan få svært ved at finde job i lokalområdet, siger Troels Lund Poulsen.

Pengene fra varslingspuljerne skal derfor hjælpe det lokale jobcenter med at sætte ind med jobsøgningskurser og opkvalificering.

- Hurtig hjælp kan være udslagsgivende for, at de berørte medarbejdere kan komme hurtigt videre i et nyt job, siger Troels Lund Poulsen.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094