23948sdkhjf

Kvist-arving forlader Kvist: Her er hans helt egen mission

I sin tid hos Kvist Industries var det Michael Kvist selv, der foreslog dagligvarekoncernen Coop at genoplive serien med FDB Møbler.

Således har Kvist Industries lavet hele projektet for Coop og lavet aftaler med arkitekter og fabrikker, mens Coop står for markedsføring og distribution.

Det er dén succes, Michael Kvist nu vil gentage, og derfor stopper han med at arbejde i den traditionsrige familievirksomhed i Årre ved Esbjerg og har etableret sig som selvstændig og startede 1. februar.

Det fortæller han i et interview til regionalavisen JydskeVestkysten.

K2 Design, hedder hans nye iværksætterselskab, som mandag lancerede sin hjemmeside. Det nye konsulentfirma vil samle trådene bag gode møbelprodukter, så de bliver "fremmet maksimalt".

- Et godt produkt kræver tre ting. Et godt design, en god produktionsenhed og en stærk distribution. De tre ting er absolut nødvendige, men der er ingen, der kan alle tre ting. Det skal jeg heller ikke, men jeg skal sætte de tre sammen, alt efter det enkelte produkt, og jeg skal styre kæden. For når tre parter arbejder sammen, vil der altid være én, der føler sig udenfor, siger Michael Kvist til avisen.

Dermed vil han også bryde ud af rollen som underleverandør. Han kalder selv positionen for "midten af de tre ben", som er brandet, produktionen og distributionen.

Er fortsat medejer

Michael Kvist bedyrer, at han ikke vender tilbage til Kvist Industries, hvor han i mange år har været en del af direktionen. Møbelfabrikken, der især er underleverandør af træmøbler til en lang række producenter, er i gode hænder på broren Søren Kvist og direktør Jens Bach Mortensen, mener han.

Michael Kvist er dog fortsat medejer af Kvist Industries og optræder som direktør i Holding-selskabet bag fabrikken.

Et projekt, han allerede har givet viden til, er Make Nordic, som drives af hans samlever Line Olesen. Det er et møbelkoncept, som markedsfører produkterne direkte til forbrugerne online og uden om et detailled.

Sammen med Kvist Industries har Make Nordic blandt andet lanceret en lænestol af Poul M. Volther fra 1953, som ikke hidtil har været masseproduceret og solgt.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078