23948sdkhjf

Midtjyder har lavet sportsinventar i årtier: Nu er firmaet gået konkurs

Der er dog håb for at arbejdspladserne kan reddes.

Virklund Sport i Silkeborg er gået konkurs.

Virksomheden, der har et kendt navn i idrætshaller og gymnastiksale, bliver nu konkursbehandlet ved Skifteretten i Viborg, skriver dagbladet Midtjyllands Avis.

Konkurssagens kurator fortæller dog til avisen, at han forventer, at driften kan overføres til et nyt selskab, som kan opfylde alle projekter i ordrebeholdningen.

Bortset fra enkelte ansatte

I 2018 har firmaet ordrer for 35 mio. kroner.

- Vi arbejder på at videreføre virksomheden i kraft af et salg. Konkret har vi 15 forskellige aktører, som er interesseret og som har fået materiale på virksomheden. Der er tale om både indenlandske og udenlandske selskaber, siger advokat Christian Jul Madsen, til Midtjyllands Avis.

Derfor går langt hovedparten af de 40 ansatte fortsat på arbejde. Enkelte funktioner som smedeproduktion er dog midlertidigt standset. Christian Jul Madsen forventer dog, at de pågældende medarbejdere kan vende tilbage.

Han siger til Midtjyllands Avis, at han forventer en afklaring om et eventuelt salg i starten af næste uge.

Turbulente år

Bestyrelsen indgav selv en konkursbegæring efter et andet halvår af 2017, som gav voldsom nedgang i omsætningen. I den forbindelse lykkedes det ikke med store besparelser at skære så meget i omkostningerne, at Virklund Sport A/S, der blev stiftet i 1989, kunne reddes.

Sidst i 2016 fik Virklund Sport tilført 12 millioner kroner i ny kapital. Dels med tilskud Vækstfonden og dels ved at udvide aktiekapitalen.

Det skete ved afslutningen af et år, hvor Virklund Sport skabte et underskud på godt 4 mio. kroner.

De seneste år var turbulente. Virklund Sport kom ud af 2013 med et underskud på 19 mio. kroner, men fulgte det op med 2 år i træk (2014 og 2015) med nettooverskud på mellem 600.000 og 800.000 kroner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125