23948sdkhjf

Norsk Södra-del skal sælges til nordtyskere

Det er bare den næste ud af flere handler, der allerede er indgået mellem svensk og slesvigsk storkoncern.

50 ansatte i en norsk del af Södra-imperiet - Södra Wood AS, som især laver interiør - får ny arbejdsgiver i 2018

Den svenske trægigant sælger per 1. februar sine norske aktiviteter til tyske G. Sörnsen Holzleisten, som har hovedsæde i Sønder Brarup i Sydslesvig.

Det skriver Skog Supply, Wood Supplys svenske søstermedie.

Slesvigerne overtager produktionsstedet i Brumunddal nær Hamar og i Engesetdal nær Ålesund.

Derudover har selskabet 2 distributionscentre i Norge og en markedsføringsorganisation i lufthavnsbyen Gardemoen nær Oslo.

Parterne har før lavet handel med hinanden. Sidste vinter solgte Södra-koncernen også Södra Wood Grimslöv i den svenske landsdel Småland. Afdelingen laver lister af ædeltræ.

Sidste sommer solgte Södra også UAB SIWood i Litauen til slesvigerne.

Peter Karlsson, som har titel af segmentschef for interiør hos Södra Wood AS, siger i en pressemeddelelse, at salget øger virksomhedens konkurrencekraft.

- Vi har et godt samarbejde med Sörnsen, som i dag er en af vores hovedleverandører. Overdragelsen af Södra Wood AS giver Sörnsen en større del af værdikæden, når de med en konkurrencestærk produktion og vores stærke stærke salgs- og distributionsorganisation kan udvikle interiørforretningen i Norge i en positiv retning. Med salget skabes et stærkere, mere stabilt og mere konkurrencedygtig forretning, siger han.

Robert Sörnsen, adm. direktør hos Sörnsen Holzleisten, siger, at man med nyerhvervede distributionscentraler i Norge kan indføre nye produkter på det norske marked på en smidigere måde.

- Som Europas største listeproducent får vi adgang til hele værdikæden fra produktion til distribution, og det er et kraftfuldt signal til alle forhandlere i Norge.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111