23948sdkhjf

Det flade og firkantede møbel er presset i bund

Wood Supply kommenterer.

Winge Møblers konkurs har vakt opsigt og diskussion i branchen. Alle derude, der har forhandlet Winge Møblers reoler, har mange ord at sige.

Og både B.T. og Avisen.dk omtalte den kendte møbelfabriks bortgang.

Branchesnakken går ikke mindst på opbevaringsmøbler. De har længe haft tilbagegang. Både for private og for erhverv.

Og trenden? Man stiller stadig sjældnere firkantede kasser op med plads til at opbevare. Sjældnere i hjemmet. Sjældnere på arbejdspladser.

CD-plader er blevet til streaming. Den bedste bogsamling er ikke længere den største bogsamling. På mange arbejdspladser står der ikke længere de samme magasinholdere og ringbind og brevordnere og ringbindsmapper, som der gjorde før. Sirligt og hylde op og hylde ned.

Det har for eksempel gjort indhug i efterspørgslen over nærmest én lang erhvervskam, at virksomheder ikke længere  behøver at opbevare de sidste 5 års skatterelevante papirer. Fordi de kan gemmes digitalt.

Men så gør man noget andet som producent

Plademøbelproducenterne til erhverv fortæller, at reolerne er blevet lavere. Før var de måske op til 6 hylder høje. Nu er grænsen 4. Og tit er de 3 eller 2 hylder høje.

Dermed er møblerne mindre. Der er færre mængder af råvarer at skulle forædle. Til gengæld ligger er der nye forædlingsmuligheder i smarte skuffe- og skabsløsninger og overflader, som gør livet nemmere på kontoret.

Det er igen den danske SMV'ers lod i livet at skulle være omstillingsparat og innovativ.

På boligsiden fortæller producenter af klassiske reoler, at den klassiske, store bogreol er i lav kurs. Også i boligen bliver tårnene lavere.

Kassereolerne er også udfordret og må i højere grad ty til andre argumenter end opbevaring, og kassereolproducenter forsøger i højere grad at skabe indretninger og helheder.

Den enkle og prisbillige bogreol, som kun skal kunne opbevare, er et multinationalt volumenprodukt i dag. Både for producent og for forhandler.

Så der er ingen vej uden om lækkert design, nyttigt design, høj kvalitet og uimodståelig finish, der opdager boligens behov i tiden.

Der er en vej ind i fremtiden også for pladebaserede møbelproducenter.

Om det var derfor, Winge Møbler kørte blindt, skal så være usagt. Det er blot den seneste i slægten, der er faldet.

Artiklen er en del af temaet Kommentar.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128