23948sdkhjf

En "Knægt" drager til Honduras

Vinder af FSC Design Award 2017 har netop startet sin designrejse til Honduras.

Foran cirka 60 andre design- og arkitektstuderende vandt Rikke Palmerston fra Arkitektskolen Aarhus i maj FSC Design Award 2017 med Knægt - et garderobemøbel, hvor ophæng og opbevaring er tænkt ind i en kontinuerlig form.

Nu har hun startet sin rejse rundt i Honduras. 

På rejsen skal hun blandt andet opleve FSC-certificeret skov, møde lokalbefolkningen og i samarbejde med lokale håndværkere udarbejde en lokal version af sit vinderdesign.

Om FSC Designrejsen
Det er 11. år i træk, at FSC Danmark sender vinderen af FSC Design Award på en rejse til en FSC-certificeret skov et sted i verden. Formålet er at vise, hvordan FSC gør en forskel for skov, dyr og mennesker, samt hvordan valget af bæredygtigt træ har stor en indflydelse på skoven og dens indbyggere. På dette års designrejse til Honduras får Rikke følgeskab af repræsentanter fra FSC Danmark og Verdens Skove samt en professionel fotograf.

Udover at besøge en FSC-certificeret skov og lave en honduransk version af sit vinderdesign, hvor der vil blive brugt lokalt træ fra bæredygtige skove, skal Rikke opleve landet og dets kulturer. Samtidig skal hun besøge lokalbefolkningen og se på lokalt trædesign.

Hvorfor Honduras?
Honduras er over de seneste år et af de lande, som har mistet mest skov.

Afskovningen er ikke kun et problem for Honduras’ befolkning, hvor cirka 40% er afhængige af skovressourcerne, men også for jordens biodiversitet. Honduras er nemlig hjem for et hav af spændende dyr og planter, som er afhængige af de frodige skove. Globalt set er bevaringen af Honduras' regnskov også vigtig, da rydning af skov står for 10% af verdens samlede udledning af CO2 i atmosfæren.

Det er i år præcis 10 år siden, at designrejsen sidst gik til Honduras.

Kilde: FSC Danmark

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094