23948sdkhjf

Skandinavisk Køkkengruppe begærer to selskaber konkurs

Køkkenkoncernen har indgivet en frivillig konkursbegæring for datterselskaberne BigaConcept A/S og SKG Detail ApS.
Ifølge koncernchef Anders Hornebo er begge selskaber stærkt underskudsgivende, og det er potentielt en trussel for både moderselskabet og de to tilbageværende datterselskaber; Kitchn og Boform.

Skandinavisk Køkkengruppe lukkede i slutningen af 2009 sin BigaConcept-fabrik i Hjorthede og flyttede produktionen til Aulum , men det har altså ikke været tilstrækkeligt til at stoppe underskuddet:

- Vi har taget det drastiske skridt for at stoppe yderligere tab, og vi vil nu bruge alle vore ressourcer på de resterende sunde dele af SKG A/S. Det er trist at skulle lukke for salg og produktion af et kvalitetsmærke som BigaConcept, men som markedet er nu, er der en betydelig overkapacitet i køkkenbranchen, siger koncernchefen.

Kitchn og Nettoline giver overskud
Anders Hornebo fastslår, at konkursen ikke forventes at få nogen betydning for de øvrige varemærker i Skandinavisk Køkkengruppe:

- Det er kun vores datterselskab Kitchn A/S med varemærkerne Kitchn og Nettoline, der har bidraget positivt til resultatet efter skat i både 2008 og 2009. Sammenligner vi det med vore konkurrenter, er Kitchn og Nettoline blandt de meget få selskaber, der i øjeblikket har overskud, siger han.

Tilbage til det , vi er bedst til
Anders Hornebo finder udviklingen dybt beklagelig, men ledelsen vurderer, at det er bydende nødvendigt med disse ændringer for at sikre fremtiden for Boform, Kitchn og Nettoline:

- Vi vil tilbage til det, vi er bedst til i selskaberne, og vi vil anvende flest mulige ressourcer ude på markedet for at støtte vore forhandlere. Med lukningen af BigaConcept vil vi kunne tilføre vore forhandlere i Kitchn og Nettoline samlede skabe samt et udvidet sortiment tilpasset det standardsortiment, der i dag findes i Kitchn og Nettoline, fortæller Anders Hornebo.

I kølvandet på BigaConcept-konkursen er der planer om at tilføre yderligere kapital til de fortsættende selskaber Kitchn A/S og Boform A/S.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094