23948sdkhjf

Underskudsplaget køkkenproducent sætter ny mand i front

Aalborg-baserede Boform har ikke haft sorte tal på bunden siden 2017, men nu har en ny mand indtaget direktørstolen, og opdraget er klart.

Efter et samlet tab på næsten 16 mio. kr. gennem de seneste år skal underskud vendes til overskud, og opgaven skal løftes af en erfaren produktionsmand, der selv har kigget med en vis undren mod den nordjyske køkkenproducent.

– Jeg har sagt ja til opgaven, fordi jeg selv har et køkken fra Boform, og det er virkelig et kvalitetsprodukt. Jeg har ikke kunnet forstå, at det med så unikt et køkken ikke var en rentabel virksomhed, så da muligheden for selv at komme til at arbejde med det opstod, sagde jeg ja, fortæller Sten Hatting Søgaard.

Samme ruter og flaskehalse

Den 63-årige erhvervsmands CV tæller blandt andet en knapt 20 år lang karriere hos malingproducenten Teknos, hvor han de seneste fire år bestred topposten, og mens listen over forskellige chefstillinger er lang, er trådene til køkkenbranchen imidlertid fraværende. Det bekymrer dog ikke Sten Hatting Søgaard.

– Jeg kommer meget fra procesindustrien, hvor mange af tankerne og udfordringerne er de samme, forklarer han og uddyber:

– Det er et spørgsmål om ruterne og flaskehalsene på fabrikken, og grundlæggende er udfordringen at sikre samspillet mellem alle leddene i kæden, så hele værdikæden bliver optimeret.

Nyt hold efter et årtis turbulens

Boform, der blev grundlagt i 1980, har været igennem nogle turbulente år siden finanskrisen i slut 00’erne. Kun fire gange siden 2009 har bundlinjen været i plus, og i 2019 måtte nye medejere træde til med en kapitalindsprøjtning.

Seneste årsrapport for regnskabsåret 2020 var behæftet med usikkerhed om fortsat drift, efter egenkapitalen var sendt i rødt med næsten 8 mio. kr., og af de to nye medejere, der i 2019 skød penge i virksomheden, har en enkelt, Carsten Friis, siden årsskiftet stået tilbage som eneindehaver.

Nu har han sat et nyt hold i front på både bestyrelsesniveau, hvor Per Erik Rudolf Skårner har overtaget formandsposten efter David Packness Meyer, samt i direktørstolen, hvor Sten Hatting Sørensen afløser Ulrik Bødker Johannsen, der har bestredet posten siden 2019.

Skal gå i takt

Den nyslåede direktør afholder sig fra at spekulere i, hvad der er gået forud for hans tiltræden og første arbejdsdag onsdag i denne uge. Hvad der nu skal ske, sætter han dog gerne ord på.

– Den vigtigste opgave er at samle hele firmaet op igen og prøve at løfte det op på næste niveau, siger Sten Hatting Søgaard.

– Det handler om, at vi får kigget hele flowet igennem i virksomheden – alt fra digitalisering til procesflow, så vi kan sikre, der er balance i tingene, og at vi kan servicere den efterspørgsel, der er, og på sigt et større marked end i dag, lyder det videre.

Sin egen succes i rollen måler Sten Hatting Søgaard på, hvorvidt han får vendt underskud til overskud med en forventeligt treårig strategiplan med tilhørende eksekvering, og vejen til sorte tal skal ifølge Boform-direktøren først og fremmest gås i takt.

– Vi skal have hele virksomheden til at løbe i samme retning. Det er et spørgsmål om at koordinere tingene, så alt stemmer overens, og ad den vej få genskabt Boforms plads og synlighed i markedet, siger Sten Hatting Søgaard.

BOFORM A/S
Regnskabsår 2020 2019 2018
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 6,365 10,459 2,794
Resultat før skat -8,777 -2,127 -5,120
Årets resultat -8,503 -1,151 -4,073
Omsætningsaktiver i alt 7,152 8,515 7,245
Status balance 13,043 15,734 16,083
Egenkapital -6,928 1,574 1,526
Antal ansatte 15 24 22
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Læs mere om: køkkenbranchen boform
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Også Montana må skære i staben
Udskiftning af 1.400 vinduer var øjenåbner for entreprenør og boligselskab
Ny varehuschef i Valby brænder for butikslivet
Hay leverer trecifret millionoverskud
November satte konkursrekord - en stor bølge rammer nu
Priserne på brænde og træpiller rasler ned
Andre Nordiske Medier
Building Supply DK
Mester Tidende
Licitationen

Send til en kollega

0.438