23948sdkhjf

Horn Bordplader øjner vækst efter ny aftale

Et nyt samarbejde med HTH åbner spændende perspektiver for Aulum-virksomheden. Allerede i år ventes omsætningen øget med 20-30 %, og det vil betyde flere nyansættelser.
Siden 2007/08 er Horn Bordpladers omsætning faldet fra 75 til 40 mio. kroner, og i samme periode er den samlede medarbejderstab gået fra 92 til i dag 38.

Det var derfor en stor begivenhed, da direktør Karl Nielsen for nylig kunne offentliggøre, at han var nået til enighed med køkkenkoncernen Nobia om levering af bordplader i FSC-certificeret massivtræ til HTH:

- Det er en kanonstor mundfuld, men vi skal nok leve op til tilliden. Vi har masser af kapacitet og plads, forsikrer Karl Nielsen.

HTH giver prestigeløft
Aftalen med Nobia trådte i kraft den 1. juli, og Horn Bordplader har allerede leveret et betydeligt antal ordrer til HTH’s forhandlere.

Henover sommeren er der ansat to nye produktionsfolk og en enkelt på kontoret. Det rækker indtil videre, fordi Karl Nielsen har prioriteret at holde på sine kvalificerede medarbejdere. Derfor har Horn i en periode kørt med overbemanding.

I den kommende tid skal der dog igen indkaldes til jobsamtaler, for med udsigt til en vækst i omsætningen på 20-30 % allerede i dette regnskabsår bliver der sandsynligvis brug for 5-10 nye folk:

- HTH giver os et løft – også prestigemæssigt. Samtidig mærker vi generelt, at det går lidt fremad, så vi kommer også til at hente noget andre steder. Vi har en relativt ny maskinpark og masser af plads, så det handler bare om at finde de rigtige folk og køre derudaf, siger Karl Nielsen.

I første omgang omfatter aftalen HTH’s forhandlere i Danmark, Norge og Sverige, men Karl Nielsen håber, at døren nu er åbnet på klem til andre brands i Nobia-koncernen.

FSC-certificering var udslagsgivende
Først på året valgte Horn Bordplader at blive FSC-certificeret, og den beslutning fik afgørende betydning for, at det i sidste ende lykkedes at få aftalen med Nobia i hus.

De to virksomheder har været i kontakt gennem flere år, men da HTH i februar selv stod foran en FSC-certificering, tog sagen pludselig fart:

- Vi blev valgt, fordi vi har været hurtige til at reagere på markedets krav om certificering. Det betød, at vi allerede i foråret kunne tilbyde et bredt sortiment af FSC-produkter, forklarer Karl Nielsen.

Om virksomheden
Horn Bordplader A/S er beliggende i Aulum og leverer bordplader i en lang række materialer samt vaske til køkken og bad.

Bordpladeproduktionen fordeler sig i dag med cirka 80 % laminat og 20 % massivtræ. Via aftalen med HTH forventer direktør Karl Nielsen, at andelen af massivtræ vil bevæge sig op i niveauet 50-60 %.

Udover HTH tæller listen af kunder bl.a. Aubo, Skandinavisk Køkkengruppe og Hanstholm Køkkener.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11