23948sdkhjf

Carl Hansen & Søn fortsætter vækstrejsen

2016 bød på endnu et rekordregnskab hos møbelproducenten.

Carl Hansen & Søn præsenterer det bedste årsregnskab i virksomhedens 109-årige historie og fremviser for syvende år i træk markant fremgang. Resultatet er en konsekvens af en femårig ambitiøs vækstplan, der i år skal udmønte sig i en omsætning på en halv milliard kr. og 650 mio. kr. i 2019.

Det er ligeledes en del af vækstplanen at være til stede på eksportmarkederne, og derfor åbner virksomheden i år en række nye flagshipstores i Stockholm, Milano og Osaka udover det allerede nyåbnede showroom i New York i februar tidligere i år. De nye lokationer er et udtryk for, at efterspørgslen kommer fra alle regioner, oplyser Carl Hansen & Søn i en pressemeddelelse.

2017 er også året, hvor Carl Hansen & Søn samler alle operationer i Gelsted på Fyn i et 37.000 kvadratmeter stort erhvervskompleks, idet ejendommen i Aarup med 6.000 kvadratmeter produktion er blevet solgt fra.

Meget tilfredsstillende årsregnskab
Omsætningen er steget med 14 procent i forhold til 2015, og landede på 422 mio. kr., hvilket betyder, at Carl Hansen & Søn holder den planlagte vækstrate. Resultatet før skat på 27,4 mio. kr. er ligeledes i overensstemmelse med forventningerne, hvilket betegnes som meget tilfredsstillende.

- I 2014 satte vi et ambitiøst mål om at nå en halv milliard kr. i omsætning i 2017, og med resultatet for 2016 er dette absolut inden for rækkevidde. Udover stigende omsætning formår vi også at realisere de effektivitetsmål, der gør, at vores bundlinje følger med. Dette betyder, at vi i dag står stærkt i et meget konkurrencepræget, internationalt marked, udtaler Knud Erik Hansen, administrerende direktør hos Carl Hansen & Søn, og fortsætter:

- Vores eksport holder niveau med sidste år, mens hjemmemarkedet i år har bidraget med en stærkere vækst på både retail- og kontraktmarkeder. Til næste år forventer vi, at eksporten vil andrage en stærkere vækst end hjemmemarkedet.

Den øgede efterspørgsel har ligeledes gjort, at Carl Hansen & Søn har ansat 39 nye medarbejdere i 2016. Disse er fordelt i produktionen, men også salgsstyrken er styrket væsentligt.

Investerer i Danmark
Carl Hansen & Søn har oplevet fremgang på alle væsentlige markeder. Særligt hjemmemarkedet, Skandinavien, UK, Italien, Spanien og Japan går frem.

I 2017 er den store efterspørgsel fortsat, og omsætningen ligger i første kvartal 16 procent over samme periode sidste år. Carl Hansen & Søn forventer en vækst i 2017 på 78 mio. kr. og dermed en omsætning på 500 mio. kr. Overskuddet før skat forventes at blive på 38 mio. kr.

I 2017 fortsætter Carl Hansen & Søn med at investere markant i dansk produktion, hvilket skyldes den store efterspørgsel fra alle markeder. Renoveringen af 13.000 kvadratmeter produktionsfaciliteter på Fyn er netop igangsat, ligesom der indkøbes nyt, større produktionsanlæg. Investeringen forventes at nærme sig 100 mio. kr. Knud Erik Hansen uddyber:

- Strategien for de kommende år ligger klar med fokus på en omsætning på 650 mio. kr. i 2019 og med fortsat stigende indtjening. Vi vil også i de kommende år ansætte et tocifret antal snedkere samt et lignende antal folk i salgs- og marketingfunktioner i både ind- og udland. Det kan dog vise sig at blive en stor udfordring at kunne tiltrække den nødvendige faglige ekspertise til virksomheden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093