23948sdkhjf

Horn Bordplader satser på FSC

Som én af de første på markedet er Aulum-virksomheden blevet certificeret hos FSC og kan nu tilbyde bæredygtige massivtræs-bordplader i 15 forskellige træsorter.
Direktør Karl Nielsen har med egne ord ”enormt store forventninger” til betydningen af det nye certifikat, som officielt kom i hus den 29. marts.

Forud er gået en proces på omkring fire måneder fra den indledende kontakt til FSC Danmark, som blev taget tilbage i januar.

- Det er gået noget stærkere, end vi oprindeligt havde regnet med. Men en direkte forespørgsel på FSC-produkter fra en stor køkkenproducent har været med til at sætte skub i processen, fortæller Karl Nielsen om forløbet, der blandt andet har resulteret i en opgradering af it-systemet og opbygning af nyt varelager.

- Bæredygtigt skovbrug har altid ligget Horn Bordplader på sinde, og med dette initiativ har vore kunder og slutbrugeren mulighed for at erhverve en træbordplade til deres køkken - med god samvittighed, fortsætter Karl Nielsen.

Uændret prisniveau
Hos Horn Bordplader mærker man endnu ikke den helt store efterspørgsel på bæredygtigt træ. Mange i køkkenbranchen har nemlig været noget tilbageholdende; blandt andet ud fra en formodning om, at FSC-logoet ville medføre prisstigninger på 10-15 %.

Det er imidlertid overdrevet, pointerer Karl Nielsen. Han oplyser, at priserne hos Horn Bordplader vil ligge på samme niveau som det sædvanlige sortiment, og det eneste nye er således garantien for, at træet er bæredygtigt.

- De senere år har der været megen diskussion om bæredygtighed, ulovlig skovhugst og regnskovstræ. Dette har nødvendiggjort en klarhed for branchen, vore kunder og forbrugeren. Denne klarhed giver en FSC-certificering, siger Karl Nielsen.

Om virksomheden
Horn Bordplader A/S er beliggende i Aulum og beskæftiger 40 personer fordelt på produktion, lager og administration. Virksomheden er leverandør af bordplader i en lang række materialer samt vaske til køkken og bad.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079