23948sdkhjf

HedeDanmark får rekordresultat for sjette år i træk

Med et overskud på 31 millioner kroner før skat forbedrede HedeDanmark i 2009 indtjeningen igen. Det skyldes øget produktivitet og fokus på omkostninger.
Service- og handelsvirksomheden HedeDanmark A/S kan for sjette år i træk præsenterer et rekordresultat.

Trods et fald i omsætningen på 10 procent lykkedes det at fastholde en milliardomsætning og forbedre nettoresultatet, der med et overskud før skat på knap 31 mio. kroner atter satte rekord.

- Vi har i 2009 haft skarpt fokus på at øge produktiviteten og skære arbejde og processer fra, som ikke skaber værdi, samt på at reducere omkostningerne. Medarbejderne har vist en stor evne til at tilpasse sig de nye markedsbetingelser og har bidraget konstruktivt til processen, siger adm. direktør Carsten With Thygesen, HedeDanmark.

Tilbagegang for træhandel
Faldet i HedeDanmarks omsætning kan stort set alene henføres til en konjunkturbetinget tilbagegang i den internationale handel med råtræ.

Faldet blev yderligere vanskeliggjort af en lav valutakurs på svenske kroner og dollar i det forgangne år.

Derudover har aktiviteterne i HedeDanmarks datterselskaber i Baltikum, Abu Dhabi (de Forenede Arabiske Emirater), været ramt som følge af den internationale finansielle krise.

Både for den internationale handel med råtræ og aktiviteterne med anlæg og pleje af grønne områder i Abu Dhabi er aktiviteten dog steget i første kvartal 2010, men stadig på et mere usikkert grundlag end før krisen.

Omsætningsfremgang i 2010
- Regnskabet er meget tilfredsstillende og illustrerer, at der er tale om en robust strategi, en stærk ledelse og omstillingsparate medarbejdere, siger HedeDanmark bestyrelsesformand Ove Kloch.

HedeDanmarks strategiske fokus på outdoor facility services – det vil sige renhold, pleje og vedligehold af udendørsarealer – slog igennem i 2009 med forbedret indtjening.

Flere væsentlige nye kontrakter med for eksempel Nordea Ejendomme, Københavns Kommune og Vejdirektoratet har haft positiv indvirkning på resultatet.

I 2010 ventes et resultat på mindst samme niveau som 2009, men en omsætningsfremgang på ca. 10 pct.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078