23948sdkhjf

Nyt millionoverskud hos Hedeselskabet

Det netop offentliggjorte 2008-regnskab viser et overskud på 18,6 mio. kroner efter skat. Nedgangen på konjunkturfølsomme områder blev opvejet af vækst på forretningsområder inden for natur- og miljø.
Trods kraftig opbremsning inden for bygge-, anlægs- og træindustrien lykkedes det for Hedeselskabet i 2008 at realisere et overskud på 18,6 mio. kroner efter skat mod 25,4 mio. året før. Resultatet af den primære drift er øget fra 3,6 til 32,8 mio. kroner, mens omsætningen er vokset med 31 mio. til 1,479 mia. kroner.

- Selvom den finansielle og økonomiske krise begyndte at gøre sig gældende allerede midt på året, præsterede de 100 % ejede datterselskaber positive resultater over budgettet. Det skyldes, at nedgangen på konjunkturfølsomme forretningsområder blev opvejet af vækst på forretningsområder inden for natur- og miljøområdet, hvor konjunkturfølsomheden er mindre, blandt andet konsulent- og serviceopgaver for den offentlige sektor, forklarer bestyrelsesformand Frants Bernstorff-Gyldensteen.

Service- og handelsselskabet HedeDanmark a/s præsterede et overskud på 28,7 mio. kroner før skat, mens rådgivningsselskabet Orbicon realiserede et plus på 7,4 mio. kroner. Til gengæld bidrog energiselskabet Xergi A/S med et negativt resultat på 17,6 mio., hvilket blandt andet skyldes forsinkede licensbetalinger fra det amerikanske marked.

Status quo i indtjeningen for 2009
Trods forventninger om faldende aktivitet inden for blandt andet råtræhandel, nyanlæg inden for gartneriområdet samt industrimiljø budgetterer ledelsen i 2009 med et overskud før skat i niveauet 15-20 mio. kroner.

- I kraft af selskabets stærke finansielle situation forventer vi desuden, at vi under og efter den nuværende økonomiske krise vil få muligheder for at vinde markedsandele i flere af datterselskaberne, siger koncernchef Ove Kloch.

Kilde: Hedeselskabet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079