23948sdkhjf

Nyt dansk møbelfirma ser dagens lys

Et nyfødt møbelfirma ved navn dk3 vil producere miljøvenlige møbler i Danmark.
- Ingen designer i verden kan konkurrere med den skønhed, naturen har skabt.

Dette er grundfilosofien bag et nyt dansk møbelfirma, der på en helt ny og meget radikal måde vil sætte træets naturlige æstetiske kvaliteter i fokus.

Den nye virksomhed hedder dk3 og har som målsætning, at hvert møbel skal fremstå som et unikum med knaster, splint og dramatisk strukturspil.

Designet skal så til gengæld være enkelt og funktionelt og på den måde udgøre en kontrast til det meget udtryksfulde træ.

På gammeldags snedkermanér
Firmaets indehaver Jacob Plejdrup har solgt møbler i udlandet siden 1993 og nu ønsker han at give nye impulser til dansk møbeldesign og boligindretning.

Alle møblerne designes af enten dk3s eget designteam eller arkitekt Rainer Bachschmid fra Schweiz, og de produceres i Danmark.

Træet pudses og overfladebehandles i hånden på ægte gammeldags snedkermanér, og det sker med enten olie, mat lak, sæbe eller hvidolie.

I det hele taget arbejder dk3 ud fra filosofien om at udvise respekt for miljøet og har derfor også et rekordlavt træspild.

Al træet i møblerne er massivt og FSC-certificeret, mens beslagene og udtrækkene specialfremstilles i Schweiz.

Borde, stole, skænke og skamler
På nuværende tidspunkt har dk3 borde, stole, skænke og skamler på programmet, og bordene tilbydes i mange træsorter som eksempelvis Douglas Planker, der er kendt fra Dinesen gulve.

Dk3 har showroom i Vejle og drives i et samarbejde med de to sydfynske møbelsnedkerier - Bernstoffsminde og Johs. Kristoffersen & Co.

Dk3 står dels for det danske landekendetegn - dels for træ - og dels for de tre værdier lidenskab (design), respekt (miljø og medmennesker) og autentisme (reel kvalitet til en reel pris), oplyser den nye virksomhed.
Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156