23948sdkhjf

Se tallene: Køkkenkæde har vendt 3 års dundrende underskud

Køkkenproducenten JKE Design med base i Jerslev i Vendsyssel, akkumulerede på 3 år et samlet minus på over 60 millioner.

Det fik det Ballingslöv-ejede køkkenmærke til at iværksætte en såkaldt turnaround-plan, og med et nettooverskud på godt en halv million, er der overskud for første gang siden 2012.

Dermed har planen været en succes, mener Claus Nørgaard, som 1. februar i år trådte til som direktør. Nu arbejder man med en udvidelsesplan, hvor flere butikker skal øge omsætningen.

- Vi investerer massivt i at være til stede i byerne, hvor der bliver bygget meget. Vi har en ambition om at tage en god bid af kagen. Det gælder både i forhold til privatkunder og erhvervskunder, siger han.

Med Ballingslöv som stærk ejer i ryggen ligger der nu på tegnebrættet 14 nye butikker i Danmark, cirka lige så mange i Sverige og lidt færre i Norge. Planen med at åbne mindste 30 butikker i Skandinavien skal realiseres inden for et par år.

I Danmark bliver det der planer om at åbne i Aarhus, Randers, Silkeborg, Skive, Holstebro, Vejle, Herning, Aabenraa, Svendborg, Odense, Næstved, Slagelse, Roskilde og Rønne. Og JKE har sat et rekrutteringsfirma til at finde forhandlere.

JKE Design vil især være mere kendt i større byer, hvor køkkenmærket i en årrække har været mindre synlig end visse konkurrenter.

- Når vi hidtil har haft placeringer uden for de store byer, så er kendskabet bredt set heller ikke så højt, som vi kunne ønske os. Der er meget, vi har forsømt at fortælle. Der er få, der ved, at vi også har design og kvalitet, som er langt bedre end de fleste aner, siger Claus Nørgaard.

JKE Design A/S
mio. kr. 2016 2015
Nettoomsætning 283,1 300,4
Resultat af primær drift 3,8 -14
Bruttofortjeneste 64,6 66,9
Årets resultat 0,6 -14
Balancesum 127,8 189,4
Egenkapital 29,3 28,7
Antal ansatte 110 120
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2016.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141