23948sdkhjf

Køkkendirektør takker af med en tredobling

Et nyt årsregnskab fra JKE viser, at adm. direktør Claus Beier har valgt at stoppe på toppen.

Inden han ved månedens start takkede af hos den nordjyske køkkenproducent, har han præsenteret det bedste regnskab i mere end et årti og således fået cementeret den turnaround, han i 2017 fik til opgave at levere med sit indtog på direktørposten.

I 2020 blev otte års underskud vendt til overskud, og det seneste år er resultatet mere end tredoblet fra 5 til 17 mio. kr. før skat.

I årsrapporten kategoriseres resultatet som tilfredsstillende, og det understreges, at fremgangen er hentet trods fortsat store investeringer i at styrke brand og produktudvikling. Og hos svenske Ballingslöv International, der ejer den danske køkkenproducent, glæder man sig over udviklingen.

– Det er lykkedes at vende udviklingen i JKE Design, og det er vi meget tilfredse med, siger Ballingslöv-direktør Bjørn Hauber til Nordjyske.

Udfordringer nok

Køkkenbranchen er blandt de, der har været begunstiget af pandemiens afledte effekter som rejserestriktioner og større opmærksomhed mod de hjemlige rammer, og i årsrapporten fra JKE kan man læse, at virksomheden forventer et køkkenmarked, der snart stabiliserer sig.

Det understreges dog også, at der er risiko for tilbagegang, og med fortsat stigende priser på råvarer, fragt og energi medgiver Bjørn Hauber, at det ikke er blevet nemmere at drive køkkenforretning.

– Der er udfordringer nok at se til lige nu, siger Bjørn Hauber til Nordjyske.

– Men vi er optimistiske med hensyn til JKE Design. Vi er en stor koncern, der hele tiden arbejder på at sikre råvare-indkøb, og fordi vi er en stor aftager af træ, sikrer det os lavere priser, forklarer han.

Samtidig arbejder kæden på at åbne flere butikker.

– Vi arbejder hele tiden på at finde de bedste placeringer og ansætte det rette personale, så om det er på plads i år eller i begyndelsen af 2023 betyder ikke så meget. Men vi satser på at åbne en håndfuld butikker i Norge og en håndfuld butikker i Danmark, siger han.

I dag har JKE 15 butikker i Danmark, seks i Sverige, 35 butikker i Norge samt én butik i Island.

JKE Design A/S
mio. kr. 2021 2020
Bruttofortjeneste 63,5 55,0
Resultat af ordinær primær drift 18,3 10,6
Resultat før skat 17,1 5,1
Årets resultat 12,9 4,0
Balancesum 112,5 91,2
Egenkapital 52,4 39,5
Gns. antal ansatte 100 90
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2021.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.113