23948sdkhjf

Campingmøbler får designpris

Jesper K. Thomsens Camping-møblement har fået Good Design Award.
Designeren ramte plet med sin Campingmøbelserie - en moderne version af en dansk klassiker.

Møblerne som har fået den amerikanske pris indgår i Normann Copenhagens kollektion New Danish Modern.

Jesper K. Thomsen blev kontaktet af Normann Copenhagen, der gerne ville have ham til at lave to møbelserier. Eneste forudsætning: Det skulle være dansk, det skulle være eksklusivt, og det skulle tage udgangspunkt i danske møbeltraditioner.

- Vi begyndte at tale om friluftsliv og udekøkkener, som folk alligevel aldrig får brugt. Og pludselig var den der, ideen med at vende tingene på hovedet og skabe følelsen af fisketurens frihed inde i stuen. De fleste mærker nok længslens sug i maven ved tanken om lejrbål og skumfiduser. Og ved at bruge træ og læder og overdimensionere stellets proportioner, blev campingmøblerne med et til eksklusive møbler med tydelige referencer til de gamle, danske møbeltraditioner, siger han til Jyllands-Posten.

Luftig konstruktion
Good Design Award er stiftet i 1950 af arkitekterne Eero Saarinen, Charles og Ray Eames og Edgar Kaufmann, Jr. og tildeles hvert år for blandt andet nyt, avanceret og visionært design, originalitet samt evnen til at udvikle design ud over, hvad man kan betragte som almindelig produkt- og forbrugerdesign.

Bag prisen står blandt andet Museum of Architecture & Design i Chicago.

- Camping har en let og luftig konstruktion, hvor de formspændte stykker arbejder sammen i en stærk og helstøbt konstruktion. Specielt er jeg glad for, at det lykkedes at holde det minimalistiske udtryk intakt. Serien vidner om godt håndværk og gode materialer - ganske enkelt. Det er møbler, der kan gå i arv generationer igennem, siger Jesper K. Thomsen til Jyllands-Posten.

I år var der flere tusind produkter fra hele verden med i konkurrencen, og flere danske produkter fik anerkendelse, da stor amerikansk designpris blev uddelt. Læs mere her .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094