23948sdkhjf

Eilersen: Kina-produktion nødvendig for at overleve

I et interview med fri.dk fortæller Jens Juul Eilersen blandt andet om sine oplevelser med at opbygge møbelvirksomhedens produktion i Kina.
Der er sket meget, siden møbelvirksomheden Eilersen i 1920’erne som én af de første i Danmark begyndte at dampbøje træ.

Virksomheden fremstår i dag som et internationalt respekteret varemærke med salg i 25 lande, og i år kan Jens Juel Eilsersen, der er tredje generation i familievirksomheden, se tilbage på 40 år i firmaets tjeneste.

Jens Juul Eilersen indledte i 1959 sit virke hos den dengang skrantende virksomhed, da hans far gav ham ansvaret for den kreative del af møbelproduktionen.

Siden er det gået stærkt fremad, og som hos mange andre virksomheder i dansk industri kom outsourcing også til at spille en central rolle hos Eilersen i takt med globaliseringens indtog:

- Jeg er ofte blevet bebrejdet, at vi får produceret i Kina, men det er vi nødt til for at overleve. Da jeg kom til fabrikken i 1960, var der 127 ansatte og en ganske lille omsætning. I dag er der omkring 30 ansatte på Fyn og 200 i Kina, og det må siges at være ganske godt, konstaterer Jens Juul Eilersen.

Han har selv rejst regelmæssigt til Kina siden 1999 for at kontrollere produktionen, og efter en række indkøringsproblemer er der ikke længere forskel på møblerne fra fabrikken i Skamby og de møbler, der produceres i Beijing:

- Alt, hvad der kommer ud fra fabrikken i Kina, har certifikat, og indholdet af hver eneste container bliver testet af forskellige regeringsinstanser, inden den sejler af sted til Europa, siger Jens Juul Eilersen og fortsætter:

- Egentlig er vores sofaer et meget internationalt produkt, der blot bliver forarbejdet af kinesiske hænder. Fyrretræet er fra Rusland og er i samme familie som træ fra Finland og Sverige. Skummet er fra de store internationale kemifabrikker Beyer og Dupont i Tyskland, stålfjedrene er også fra Tyskland, fiberpladerne fra Japan, læderet fra Europa eller Sydamerika, stofferne overvejende fra Italien, og limen kommer fra Holland eller Sverige. Dunene er noget af det eneste, der er kinesisk, slutter Jens Juul Eilersen.

Kilde: Fri.dk

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125