23948sdkhjf

Vinduesfabrikker nyder godt af statslige midler

Byggeriet har endnu ikke set meget til de 1,5 mia. kroner fra den statslige pulje. Det har vinduesindustrien til gengæld.
I byggebranchen må man indtil videre kigge langt efter effekten af støttekronerne fra renoveringspuljen, men hos landets vinduesfabrikker er fremgangen tydelig.

Både hos Velfac, Velux og Inwido Danmark melder man således om opadgående salgskurver:

- Det har været en lidt særpræget sæson. Det startede, da markedet styrtdykkede i slutningen af 2008. Jeg tror, at branchen som sådan oplevede et fald på op mod 30 % i forhold til året før. Det varede så ved indtil starten af april. Og så vendte det. De seneste otte uger ligger vi pludselig over salgsniveauet for samme periode i 2008, siger Inwido Danmarks koncerndirektør, Niels Peter Pretzmann, til dagbladet Børsen.

- Vi har oplevet en stigende aktivitet, siden renoveringspuljen blev frigivet. Det startede med forespørgsler og tilbudsgivning, og nu er det heldigvis begyndt at rulle over i konkrete ordrer, lyder det samstemmende fra Velfac-direktør Jens Winther.

Det er naturligvis ikke givet, at det er renoveringspuljen, der har ført til den stigende aktivitet, men for Niels Peter Pretzmann peger alt i den retning:

- Det kan næsten ikke være andet. Hvis man kigger på konjunkturerne, ser det jo ikke bedre ud, snarere tværtimod. Og kigger man på byggeriet generelt, er der også kun sket en forværring, siger han.

For Inwido har den nylige fremgang betydet, at det har kunnet lade sig gøre at genansætte 75 af de godt 150 medarbejdere, som ellers var blevet fyret.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078