23948sdkhjf

Trægrossist køber nyt domicil i Aarhus

Skandinaviens største grossist inden for hårdttræ, aarhusianske Global Timber, samler nu alle sine aktiviteter under et tag.

Virksomheden har købt et nyt domicil i det sydlige Aarhus, som efter en omfattende brandsikring af et nyetableret trælæger på 10.000 kvm på adressen nu skal renoveres og ombygges til ny administration.

175 lastvognstog er i øjeblikket i gang med at flytte Global Timbers nuværende 5.000 kbm store trælager fra sin gamle placering i Hovedgård mellem Aarhus og Horsens til det nye lager. Når flytningen er overstået den 1. oktober vil i første omgang 12 ud af virksomhedens 30 medarbejdere arbejde på det nye lager i Aarhus.

De resterende medarbejdere inden for administration og eksportsalg forbliver på Global Timbers nuværende hovedkontor i Aarhus-forstaden Højbjerg frem til sommeren næste år, indtil ombygningen af det nye domicil er færdig.

Flere synergier
Og Global Timbers direktør, Peter Bæk, ser frem til, at alle virksomhedens aktiviteter bliver samlet med de synergier, det nu giver.

- For første gang får vi samlet lager, salg og administration på én adresse. Det har vi ønsket os længe, og vi ser frem til den synergi, det giver at samle alle funktioner i virksomheden og alle vores danske medarbejdere under samme tag. Desuden er beliggenheden tæt på motorvejen og Aarhus Havn perfekt for os, ligesom vi også får bedre rammer til at arrangere kundeevents og aktiviteter, for eksempel demonstration af nye produkter, siger Peter Bæk.

Hårdttræ
Hårdttræ er løvtræ som ask, teak og eg og omfatter desuden en lang række oversøiske træsorter.
Det er kendetegnet ved at have en høj modstandsdygtighed over for vejr og vind.

Styrket indtjening
Han ser samtidig købet af eget domicil som et naturligt skridt for Global Timber, som har oplevet kraftig vækst de senere år.

Virksomheden er etableret i 2006 og opkøbte blandt andet i 2014 trægrossisten DLH’s danske aktiviteter inden for hårdttræ.

Det styrkede ifølge Global Timbers senest offentliggjorte regnskab fra det forskudte regnskabsår 2014/2015 virksomhedens position og forbedrede indtjeningen.

Global Timber oplyser ikke omsætning, men både bruttoresultat og bundlinjen er da også vokset markant de seneste fem år.

I regnskabsåret 2014/2015 landede bruttoresultatet på 22,3 mio. kroner mod 14 mio. kroner året før, mens resultatet før skat steg fra fire mio. kroner til 10,1 mio. kroner.

- Med købet af ejendommen på Michael Drewsens Vej er vi nu godt rustet til at fortsætte væksten, blandt andet med udvidelse af vores produktsortiment og fokus på nye markeder, siger Peter Bæk.

Ny atriumgård
Ravn Arkitektur er arkitekt på ombygningen af administrationsbygningen og blandt idéerne er en stor atriumgård, der giver mulighed for at indrette skiftende oplevelsesmiljøer og udstillinger af både Global Timbers produkter, men også datterselskabet Fredsted Floors produktsortiment.

Ud over det nye domicil har Global Timber et kontor i Malaysia. Godt halvdelen af virksomhedens omsætning ligger i udlandet.

Hårdttræ
Hårdttræ er løvtræ som ask, teak og eg og omfatter desuden en lang række oversøiske træsorter.
Det er kendetegnet ved at have en høj modstandsdygtighed over for vejr og vind.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096