23948sdkhjf

Danske møbler vil dumpe skærpet USA-test

Alvor nu: Amerikanske krav bliver så strenge, at eksisterende produkter må vende om ved grænsen.
Sagen om dødsfald med væltede møbler har ført til påbud mod den svenske møbelgigant Ikea, og det påbud kan potentielt ramme alle møbler, der sælges i USA. Det vurderer Teknologisk Institut. Mange danske møbler kan få svært ved at komme ind i det store land.

Der er endnu ikke dannet fuldt overblik over situationen, men det kan konstateres, at også danske møbler, som eksporteres til USA, kan blive mødt med skærpede sikkerhedskrav, som er væsentligt strengere end de europæiske.

Det fortæller Lars Jeffers-Hansen, som er faglig leder ved Teknologisk Institut. Instituttet arbejder på højtryk for at blive akkrediteret til de amerikanske standarder, som kræves, så danske producenter kan certificeres i Danmark.

Han vurderer, at mange eksisterende opbevaringsmøbler som kommoder vil dumpe en amerikansk sikkerhedstest.

I USA skal en kommode kunne stå oprejst, hvis der ligger 23 kilo vægt på en åben skuffes yderste punkt, mens alle skuffer er åbne.

- Det er der rigtig mange kommoder, der ikke kan tåle, så der vil være en del møbler, som ikke vil kunne overholde standarden, siger han til Wood Supply.

Producenternes af disse møbler vil være nødsaget til at ændre produkterne. De kan eksempelvis gøres dybere eller tungere.

- Man kan også bruge en ordning, som gør, at kun én skuffe kan åbnes ad gangen. Men det er klart, at det vil gøre en stangvarekommode som Ikeas kommoder væsentligt dyrere. I hvert fald vil kravet influere på design af produkter, siger han.

Han er i dialog med et par virksomheder, som er bekymret over kravene.

- Men det kommer til at brede sig som ringe i vandet, når nyheden kommer ud til producenterne.

Teknologisk Institut forsøger fortsat at få overblik over alle detaljer i sagen. I hvor vid omfang kravene vil gælde på det amerikanske marked og om der i så fald vil være en skæringsdato.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078