23948sdkhjf

Mens vi venter på OL-guldet: Disse æsker er en dansk triumf

Børsteslibning på tid er ikke en disciplin til de olympiske lege i Rio de Janeiro.

Men hvis det var, ville danske Flex Trim i Glyngøre have gode chancer for guld.

For da et portugisisk firma skulle lave 30.000 medaljeæsker til OL, var tiden knap. Derfor var hurtigheden afgørende for, at Flex Trim skulle leverede den slibeløsning, som portugiserne havde brugt.

Før brugte portugiserne 20 minutter per æske. Med Flex Trims løsning blev tiden bragt ned på lige under 2 minutter.

- Vi er utrolige stolte over at vi har fået sådan en fornem opgave, men ikke overrasket, siger Karsen Larsen, som er salgschef.

- Når vi er nummer ét i verden indenfor børstepudsning, så det er vel kun naturlig at verdens bedste idrætsudøvere også skal have førsteklasseskvalitet når medaljen udleveres, siger han med et smil.

Den løsning, som blev brugt til medaljeæskerne, er en idé, som Flex Trims indehaver Poul Erik Jespersen hittede på i midten af 90'erne, da han selv arbejdede som maskinsnedker på en møbelfabrik.

- Det må kunne gøres nemmere, sagde Poul Erik Jespersen til sig selv, mens han stod på den møbelfabrik, hvor han arbejdede og bøjede sig ned over en håndsliber. Tanken udviklede sig til en idé, og efter 8 års produktudvikling blev et patenteret slibesystem en realitet, og i dag sælger det i alle dele af verden.

Næ, slibning er aldrig blevet olympisk disciplin. Til gengæld er danske Flex Trim med til hver eneste medaljecermoni i år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063