23948sdkhjf

Finishen foregår stadig i hånden

Carl Hansens salg stiger kraftigt over hele verden. Men møblerne bliver stadig lavet færdig i hånden på fabrikken i Gelsted.
Det går stærkt hos Carl Hansen & Søn på Fyn. Virksomheden fremstiller møbelklassikere af Hans Wegner, Kaare Klint og andre store arkitekter.

Direktør og ejer Knud Erik Hansen har sat fuld kraft på virksomhedens salgskontorer i hele verden, og, og det har givet pote. Verden vil gerne have de danske designklassikere. Sidste år steg salget med 36 procent, og der blev ansat endnu flere møbelsnedkere. På godt ti år er antallet af medarbejdere vokset fra 17 til 280. I år er der foreløbig ansat 10 ekstra alene i produktionen i Gelsted.

Læs flere historier gratis i specialmagasinet Dansk Verdensklasse

Derfor bliver der også løbende rokeret rundt i produktionshallerne i Gelsted. Nye produkter kræver mere plads.

Virksomheden har sågar taget produkter op, som Wegner har udviklet tilbage i 1950’erne, men som ikke tidligere har været i produktion. Det gælder for eksempel spisestuestolen CH26 fra 1950, som netop i denne måned er sat i produktion.

Produktionen starter med fabrikkens store Pro Evolution CNC-maskine. Den skærer bordben, ryglæn og alle de andre profiler ud.

- Resten af vejen bliver arbejdet udført manuelt. Det gælder samling, finpudsning og oliering og maling. Kvaliteten og det gedigne håndværk er vores kernekompetencer, siger produktionschef Line Grothkær.

Gelsted-fabrikker har lige bestilt en ny CNC-maskine, så virksomheden kan følge med den store efterspørgsel.

- Vi søger at geare fabrikken til det, vi skal nå om et par år. Det gælder om at være fremsynet, siger Knud Erik Hansen. Han er tredje generation i familien, der står bag Carl Hansen & Søn.

Møbelsnedker Per Carlsen er en af dem, der samler møblerne. Han er i gang med at finpudse en Ole Wamscher-sofa. Han flytter sig hurtigt rundt om sofaen og pudser med et lille gult og kraftigt stykke sandpapir. Så opdager han en lille smule lim, som stikker frem fra en samling. Med et stemmejern fjerner han det forsigtigt.

Vækst
Carl Hansen & Søn er vokset kraftigt de sidste godt 10 år. Virksomheden har opbygget salgskontorer i hele verden for at øge salget og få mere volumen.

- Vi sælger et højkvalitetsprodukt til rimelige penge. Det kræver, at vi sætter tryk på produktionen, at vi har en høj volumen, og at vi er repræsenteret i hele verden, siger Knud Erik Hansen.

Hvor den store sællert tidligere var Y-stolen, så er salget i dag bredt ud på en lang række forskellige møbler.

Den nye Wegner-stol, CH26, som lige er blevet introduceret, har allerede været produceret et stykke tid. Møbelsnedker Klaes Skovhøj Dinsen har samlet stolen, og nu står han og kigger den efter i alle kroge og pudser med sandpapir der, hvor han mærker nogle ruheder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094