23948sdkhjf

Keflico sætter et grønt 2020-mål

I 2020 skal halvdelen af alt træ, som det nordjyske firma handler med, være bæredygtigt og sporbart.
Den nordjyske trævaregrossist Keflico har underskrevet en aftale om indkøbspolitik med bæredygtighedsorganisationen FSC.

Keflico vil i 2020 nå en målsætning om, at halvdelen af alt træ skal certificeres som bæredygtigt og være sporbart.

- Vi håber, at vi med vores målsætning kan være med til at skubbe markedet i en mere bæredygtig retning. Vi er meget beviste om, at vi må beskytte den ressource, som er vores indtægtskilde. Det gør vi bedst ved at stille krav om sporbarhed og certificering, siger kommerciel direktør Camilla Hyldgaard Thomsen.

Indfasningen af indkøbsaftalen er startet i dette forår, så allerede nu arbejdes der hen mod målet hos Keflico i Støvring syd for Aalborg.

Hos FSC's danske organisation håber man, at Keflico kan få flere virksomheder til at følge efter.

- Vi har igennem længere tid arbejdet med en række danske træleverandører om at indføre en indkøbspolitik med mål om mere dokumenterbart bæredygtigt træ og offentliggøre den. Vi er derfor meget glade og stolte over at kunne præsentere så stor en virksomhed som Keflico som den første, siger Loa Dalgaard Worm, sekretariatsleder.

En del af Keflicos nye indkøbspolitik er, at der altid skal være tre mindre kendte tropiske træsorter i sortimentet. Det skal dæmme op for det problem, at det typisk er de samme 5-7 træsorter fra troperne, som bruges i Danmark, selv om der typisk er flere tusinde at vælge imellem.

- De tropiske skove er under enormt pres. Der er rigtig mange ting, man kan tjene flere penge på, end at drive skovene bæredygtigt. Majs, soja og palmeolie er gode eksempler. Vi er simpelthen nødt til at sikre, at det er pengene værd at bevare sin regnskov og at gøre det bæredygtigt, siger Loa Dalgaard Worm.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062